2015. március 21., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Sajttal töltött csirkecomb.




Végre beköszöntött a várva várt napsütéses, tavaszi időjárás, így a hétvégén már sokan választják a kerti grillezést, bográcsozást a szabadban. Persze nem mindenkinek adatik meg a lehetőség a kinti főzőcskézéshez, így nekik ajánlanám ezt az egyszerű, ám nagyon finom töltött csirkecombot. A combok bőre alá szeletelt sajt került, majd befűszerezve, vajjal megkenve, szép pirosra sütöttem. A vajtól a combok bőre nemcsak szép pirosra, hanem nagyon finom ropogósra sült. Köretnek krumplipürét és tejszínes gombát (gomba receptje itt megtalálható) készítettem, majd azzal tálaltam. 







 Hozzávalók:

4 db csirkecomb
8 db lapkasajt
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
2-3 ek olaj







A combok bőre alá, óvatosan helyezzük be a szeletelt lapkasajtot, majd egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) zárjuk le, hogy sütés közben ne folyjon majd ki. (mindegyik comb bőre alá 2 db sajtot tegyünk)

Ezután mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos oldalát szórjuk meg a fűszerekkel is.

Egy tepsibe öntsük bele az olajat és a bort, majd helyezzük egymásmellé a bőrös felükkel felfelé a megtöltött combokat. Végül a puha vajjal kenjük le a bőrt, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a vajtól finom, ropogós lesz a combok bőre)

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét, és tejszínes gombát készítettem.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.


2 megjegyzés: