2015. január 24., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Kijevi csirkemell újragondolva.




Hétvégére egy igazán könnyű, kb. egy óra alatt elkészíthető, ám azért igen laktató csirkemellből készült receptet hoztam. Kijevi csirkemellet már többször készítettem, most viszont nem paníroztam be, és nem is olajban sütöttem ki. A panírozás helyett a fűszeres vajjal megtöltött húst vékonyra szeletelt császárszalonnával tekertem körbe, majd a sütőben sütöttem szép pirosra. A fűszeres vajat már előre elkészíthetjük, majd felhasználásig a fagyasztóban tárolhatjuk. Ezzel elősegítve a munkánkat, mivel a keményre fagyott hengereket könnyedén beletudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe. Ameddig a hús készre sült, párolt mexikói zöldséget készítettem, majd tálaláskor azzal kínáltam.







Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fehér bors
4-6 szelet vékonyra szeletel császárszalonna (v. bacon)
1 ek olívaolaj







A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puha vajhoz. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pépesített fokhagymát, szórjuk meg egy kevés sóval, majd keverjük alaposan össze.

Vágjunk le két darab folpack fóliát, majd elosztva kanalazzuk rá a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban, tekerjük fel, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (ha teljesen megkeményedik, könnyebben beletudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe)

A csirkemellfiléket egy hegyes késsel szúrjuk fel, majd az ujjunkkal óvatosan tágítsuk ki a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.
Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk  kb. fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Vegyük ki a fagyasztóból az előkészített fűszeres-vajat, majd óvatosan nyomjuk bele a felszúrt csirkemellbe. (ezután a rést hústűvel, vagy fogpiszkálóval zárjuk le)

A megtöltött húst ezután tekerjük körbe a vékonyra szeletelt császárszalonnával (v. baconnel), majd helyezzük bele az olajjal kikent tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Én párolt mexikói-zöldségkeveréket fűszereztem sóval, őrölt fehér borssal, hozzáadtam egy darabka vajat, majd mikróban készre pároltam.

Tálaláskor tegyünk pár kanál párolt zöldséget a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése