2025. november 23., vasárnap

Palacsinta cukorbetegeknek.

 


Sokszor sütök palacsintát amikor nincs kedven, vagy éppen időm, süteményt sütni. A palacsinta olyankor mindig egy mentő ötlet. A napokban szembe jött velem a neten ennek a cukormentes palacsintának a receptje, és azt ígérte hogy a pudingportól egy könnyű tésztát kapunk. Gondoltam éppen jókor jött ez a recept, itt a hétvége, hát palacsintát sütök ebéd utáni desszertnek. Érdemes kipróbálni, mert tényleg finom, és könnyű a tésztája, melyet én saját, házi cukormentes sárgabaracklekvárral töltöttem meg.

 


 

Hozzávalók kb. 10 db palacsintához: 

 3 db tojás

2 dl tej

1 dl szénsavas ásványvíz

2 ek eritrit

1 kk vaníliaaroma 

3 ek teljes kiőrlésű liszt

2 ek tönkölybúza finomliszt

2 cs vaníliás pudingpor

2 ek olvasztott vaj 

csipet só 

 

  

A kétféle lisztet, és a pudingport keverjük össze. 

A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük össze egy csipet sóval és az eritrittel, majd keverjük hozzá a tejet.

Ezután  adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük csomómentesre.

Ezután először keverjük hozzá az olvasztott (kihűtött) vajat, majd a vaníliaaromát, és az ásványvizet is, hogy egy sima masszát kapjunk. 

Sütés előtt hagyjuk legalább 10 percig állni, majd keverjük át, és süssük meg a palacsintákat. 

Én a palacsintasütőt vékonyan kikentem étolajjal, majd egy merőkanálnyi palacsintatésztából sütöttem egy palacsintát.

 

  

A kisült palacsintákat diabetikus sárgabaracklekvárral töltöttem meg, és úgy tálaltam, de ízlés szerint másfajta lekvárral, vagy éppen diabetikus mogyorókrémmel is megtölthetjük....  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése