Sokszor sütök palacsintát amikor nincs kedven, vagy éppen időm, süteményt sütni. A palacsinta olyankor mindig egy mentő ötlet. A napokban szembe jött velem a neten ennek a cukormentes palacsintának a receptje, és azt ígérte hogy a pudingportól egy könnyű tésztát kapunk. Gondoltam éppen jókor jött ez a recept, itt a hétvége, hát palacsintát sütök ebéd utáni desszertnek. Érdemes kipróbálni, mert tényleg finom, és könnyű a tésztája, melyet én saját, házi cukormentes sárgabaracklekvárral töltöttem meg.
Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
3 db tojás
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
2 ek eritrit
1 kk vaníliaaroma
3 ek teljes kiőrlésű liszt
2 ek tönkölybúza finomliszt
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek olvasztott vaj
csipet só
A kétféle lisztet, és a pudingport keverjük össze.
A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük össze egy csipet sóval és az eritrittel, majd keverjük hozzá a tejet.
Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük csomómentesre.
Ezután először keverjük hozzá az olvasztott (kihűtött) vajat, majd a vaníliaaromát, és az ásványvizet is, hogy egy sima masszát kapjunk.
Sütés előtt hagyjuk legalább 10 percig állni, majd keverjük át, és süssük meg a palacsintákat.
Én a palacsintasütőt vékonyan kikentem étolajjal, majd egy merőkanálnyi palacsintatésztából sütöttem egy palacsintát.
A kisült palacsintákat diabetikus sárgabaracklekvárral töltöttem meg, és úgy tálaltam, de ízlés szerint másfajta lekvárral, vagy éppen diabetikus mogyorókrémmel is megtölthetjük....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése