A túró nudli nagy kedvencem volt..... de csakis volt, mert sajnos a cukorbetegségem miatt tiltólistára került. 😢 Először azt hittem hogy teljesen le kell mondanom róla, de idővel rájöttem, ahhoz hogy én is megtudjam enni, csak át kell alakítani a receptet, a hozzávalókat lecserélni, és már készülhet is a nudli.... Állítom, hogy a diétás változata is nagyon finom, melyhez nagyon jól illik a vörösboros szilvaragu, mely szintén cukormentesen készült. Persze azért csakis mértékkel, és a diétánknak megfelelő mennyiségben fogyasszunk belőle.
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró (rögös)
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg zabpehelyliszt
1 db tojás (nagy)
1 tk eritrit
csipet só
1 kk vaníliaaroma
1/2 citrom reszelt héja
A túrót villával törjük össze, ezután adjuk hozzá a rizslisztet, a zabpehelylisztet, egy csipet sót, az eritritet, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, és az egész tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát. (Én apró szemű zabpelyhet daráltam le a kávédarálón és azt adtam hozzá.)
Ezután takarjuk le folpack fóliával a tálat, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
Közben pirítsuk meg a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát aranybarnára.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. egy centi vastagra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es tésztacsíkokra.
Ezután a készre főtt nudlit szűrőkanállal szedjük ki a vízből, alaposan
csepegtessük le, majd forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsuk melegen.
Vörösboros szilvaragu hozzávalói:
25 dkg szilva
2 ek eritrit
1 kk vaníliaaroma
3 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj
1/4 csillagánizs
1 dl vörösbor
1 tk étkezési keményítő + 0,5 dl víz
A szilvának távolítsuk el a magját, majd daraboljuk fel ízlés szerint. (Én kisebb darabokra vágtam fel.)
Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a bort, az eritritet, a fűszereket, majd főzzük pár percig, hogy a szilva még roppanós maradjon. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, mert akkor a szilva túl puha lesz, pár perc éppen elég neki)
Az
étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük a szilvához,
és óvatosan kevergetve sűrítsük be.(ha túl sűrűnek gondolnánk, akkor egy
kevés vizet még adhatunk hozzá)
Amikor kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a túró nudlit, majd kanalazzunk mellé a kihűlt vörösboros szilvaraguból, és úgy kínáljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 355 kcal
Fehérje:16 g
Zsír: 12 g
Szénhidrát: 43 g
Ügyesen elkészítetted ezt a finomságot! Nagyon guszta lett, és a szilvaragunak is nagyon szép színe lett! 😊
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Olyan finom lett, hogy a férjemnek jobban ízlett mintha búzaliszttel készült volna.... én pedig imádtam. :) A szilvaragu is nagyon finom, legközelebb rizskoch mellé fogom elkészíteni.
TörlésCsodaszépek lettek a fotók, ezek alapján az íze is szuper lehet!
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Valóban nagyon finom, akár külön-külön is.
TörlésÉvek óta követem a blogodat, az egyike volt, amit sosem vettem ki a könyvjelzők közül, még akkor sem, amikor reklámokkal tarkítottad az írásokat. Tudom, hogy a receptek alapvetően csak alapok, amiket mindenki úgy formál, ahogy a saját ízlése megkívánja, de mindig fáj, mikor egy nagy öreg, akinek a receptjei közül sokat beépítettem a saját konyhámba, az úgy inspirálódik, hogy legalább egy fél megjegyzést nem tesz a recepthez, hogy esetleg hol látta, olvasta az alapját. Ez a recept alig egy hónapja egy másik blogon is feltűnt, csak ebben nagyon minimális eltérések találhatók. De teljesen nyilvánvaló, hogy a fő inspiráció honnan jött. Nem vagyok én senki amúgy, csak egy csalódott olvasó. Pardon. Most már csak volt olvasó.
VálaszTörlésNagyon sajnálom hogy csalódtál, és már nem olvasod a blogot, de reménykedem benne hogy a válaszomat azért még elolvasod. Én ezt a receptet egy facebook oldalon láttam, ott többen is elkészítették, így tettem én is. Egyik sem blogos bejegyzés volt, mind magánember, akik egymástól lesték el a receptet.... szerinted mindenkinek a nevét fel kellett volna tüntetnem. Igaz senkinek nem mondtak volna a nevek semmit. Viszont ha Te tudod hogy melyik blogban szerepel a recept, miért nem linkelted ide, hogy én is utána nézhessek. Az azért elszomorít, hogy amikor mások az én receptjeimet elviszik, benevezik pl. receptversenyekre mint a sajátjuk, az senkit, még ha esetleg látod akkor Téged sem zavar. Attól pedig hogy kiléptél, biztos vagyok benne, hogy továbbra is inspirálódsz majd a blogomból, amit én eddig sem láttam, és ezután sem fogok látni.
Törlés