2021. április 30., péntek

Sütőben sült halfasírt.

 


Nem is olyan régen a "Receptsarok 2020"-as kiadványban megjelent receptjeimért megajándékoztak egy Family Frost termékekből álló csomaggal, melyben volt két csomag alaszkai halfilé is. Nagy részét már felhasználtam, egy adagra való pedig még a fagyasztóban várakozott. Az első gondolatom az volt hogy hallevest készítek belőle, aztán eszembe jutott, hogy régebben többször sütöttem halfasírtot, és az milyen finom is volt. Így aztán hozzá is láttam a fasírt készítéshez, majd hogy ne szívja tele magát olajjal, és a lakásban se terjengjen olajszag, így a sütőben sütöttem készre. Tálaláskor egyszerűen csak káposztával töltött paprikát kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga.




Hozzávalók:

40 dkg Alaszkai halfilé (Family frost)

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás (nagy)

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 tk hal fűszerkeverék

1 kisebb csokor petrezselyemzöld

4-5 ek zsemlemorzsa

1 dl étolaj

+ zsemlemorzsa a beleforgatáshoz


A halfilét konyhai aprítóval pépesítsük, majd adjuk hozzá a préselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és 3 evőkanál zsemlemorzsát, majd kezdjük el összegyúrni a masszát. Gyúrás közben, apránként adjunk még hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen túl száraz.

A masszából ezután nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti nagyságú pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az étolajjal, majd helyezzük rá a halpogácsákat, és mindegyiket szintén locsoljuk meg egy pici olajjal, mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.



Tálalás előtt helyezzük tányérra a halpogácsákat és ízlés szerinti körettel, savanyúsággal kínáljuk. Én egyszerűen csak káposztával töltött paprikát kínáltam hozzá.


 1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 291 kcal

Fehérje: 21 g

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 16 g


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek, és finomak is néznek ki! Néha én is szoktam hasonlót készíteni.
    Szívből gratulálok az ajándékcsomagodhoz, fogyasszátok egészséggel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin, nagyon köszönöm! Finom volt a fasírt,így legközelebb is elkészítem majd. Most csak próba volt, kicsit féltem hogy esetleg száraz lesz, de szerencsére nem így történt.

      Törlés