2020. január 20., hétfő

Tonhalas-tojásos kifli.




A hűtőben várakozott két csomag Tante Fanny tészta, a kamra polcán pedig egy doboz tonhalkonzerv, így gondoltam sütök délutáni csemegének pár darab sós kiflit tonhalas töltelékkel. Mivel a tésztát csak fel kellett vágni, és a töltelék is egyszerűen elkészült, így bő fél óra alatt meg is sültek a kiflik, és finom illat lengte be a konyhát. Frissen, ropogósan, pedig egyszerűen nem lehet neki ellenállni....






Hozzávalók:

1 db tonhalkonzerv sós lében
2 db főtt tojásnak a fehérje
2 tk magos dijoni mustár
1-2 tk tejföl
kisebb csokor kapor
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)





A tonhalkonzervet tegyük a szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A keményre főzött tojásoknak vegyük ki a sárgáját, majd a fehérjét vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra.

Az apróra vágott tojásfehérjéhez adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott kaprot, egy teáskanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. (ha szükséges adjunk még hozzá tejfölt)

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, majd szintén keverjük össze, és addig hagyjuk állni, míg a tésztát előkészítjük. 

A leveles tésztákat tekerjük ki a papírból, majd mindegyiket vágjuk fel ízlés szerinti méretű háromszögekre. (Én a tésztát hosszában ketté vágtam, majd kisebb háromszögekre vágtam fel.)

Ezután a tonhalas-tojásos tölteléket kanalazzuk a háromszögek közepére, majd csavarjuk fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 20-25 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése