2019. február 3., vasárnap

Mákos guba habos vaníliakrémmel.




Pár darab szikkadt kifli várakozott a sorára, és mi más is készülhetett volna belőle mint mákos guba. A mákos guba pl. egy kis mézzel megcsorgatva, vagy éppen lekvárral is finom, de állítom hogy a habos vaníliakrém is remekül illik hozzá. Sőt, nálunk olyan nagy sikere volt, hogy rövid idő múlva már csak az üres tányérok néztek vissza ránk.....






 Hozzávalók a mákos gubához:

3 db szikkadt kifli
2-3 dl tej
10 dkg darált mák
2-3 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor



A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.

A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze, majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá)






Habos vaníliakrém hozzávalói:

1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
5 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)



A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is.

Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.

Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát, és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.......


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése