2017. október 28., szombat

Stefánia sajttal és baconnel.




Sokszor készítek Stefánia szeletet, a közepében megbújó tojással viszont mindig az volt a gondom, hogy csakis én ettem meg, mert állítólag nagyon száraz. Ezt kiküszöbölve, volt hogy az egyik felébe főtt tojást, a másik felébe pedig egy nagyobb darab sajtot tettem, így már mindenkinek a kedvére volt. Most viszont egy új ötlet alapján készült, és nagyon finom volt. A fűszeres darált húst elterítettem egy fólián, majd vastagon megszórtam reszelt sajttal, végül pedig baconbe tekertem, majd úgy került a sütőbe. A végeredmény pedig egy nagyon ízletes, szaftos hústekercs, melyet krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam.   





Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2x20 dkg) 
25 dkg gouda sajt
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 db tojás (nagy)
 3-4 ek Vénusz étolaj





A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki. 

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket. (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát)

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a  kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.





Tálalás előtt egy éles késsel szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel, savanyúsággal, kínáljuk. Én krumplipürét készítettem hozzá, és csemegeuborkával tálaltam.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! :) Én minimozzarellákat szoktam beletenni, azzal is nagyon jó, persze nem ilyen látványos, majd legközelebb én is kipróbálom, mert sokszor csinálok egyben sült fasírtot, ember kedvence. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!! :) Jó ötletet adtál, mert mozzarellával még nem próbáltam, na majd legközelebb. A paradicsomos káposzta mellé mindig egybesült fasírtot kér apa, és a közepéből a tojás mindig nekem jutott eddig, most vége a tojásos fasírtnak.... :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni. Én kicsit felturbózom a húst, apró kockára vágott füstölt kolbásszal, nagyon jó ízt ad neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Julianna, nagyon örülök hogy tetszik a recept, és ki is próbálod. Húúú, felturbózva lesz csak igazán finom, mert a füstölt kolbász biztosan nem fogja elrontani. Köszönöm az ötletet, legközelebb én is így csinálom majd.

      Törlés