2017. június 10., szombat

Vaníliakrémes-Oreo kekszes pohárkrém eperrel.




Vaníliakrém, Oreo keksz és eper, hát kell ennél finomabb desszert egy hétvégi ebéd után.... A pohárkrémek a kedvenceim közé tartoznak, mert saját, éppen abban a pillanatban kitalált összeállítás szerint készülnek, elronthatatlanok, és nagy melegben szívesen kanalazgatjuk. Most éppen adott volt az Oreo keksz és az eper, így már csak azt kellett eldönteni, milyen krémmel is rétegezzem a poharakba. Végül vaníliapudingot főztem, majd tejszínhabbal simára kevertem. A selymes vaníliakrém pedig nagyon jól illet a ropogós kekszhez, melyre az eperdzsem tette fel a koronát. Imádtuk, és élvezettel kanalaztuk.





Hozzávalók:

1 cs vaníliás pudingpor
2 cs Oreo keksz
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
4 dl tej
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor


A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a maradék tejet. 

Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. (én kevergetve hűtöttem ki, így csomómentes lesz a krém)

Amikor a puding kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára.

Ezután verjük kemény habbá a Hulalát (v. habtejszínt), majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

Pár darab Oreo kekszet tördeljünk bele a poharakba, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután megint keksz, majd krém következik.

Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészül az eperdzsem.




Eperdzsem hozzávalói:

20-30 dkg eper
1 dl víz
1 cs vaníliás cukor
2 ek barna cukor
1 mk őrölt fahéj
1/4 citrom leve
1 púpozott tk étkezési keményítő + pici víz 


Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd daraboljuk fel ízlés szerint.

Ezután adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét, és az őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig. (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük)

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az eperhez, és addig főzzük míg kellően besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki.

A pohárkrémet vegyük ki a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kihűlt eperdzsemet, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.



Tálalás előtt egy kicsivel, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése