Tikkasztó meleg van, egyik percben szikrázóan süt a nap, a másikban már lóg az eső lába, és én nagyon nem szeretem az ilyen időjárást. Hétvége lévén, és egy csodálatos Tisza-parti nyaralás után, a sütéshez bevallom semmi kedvem nem volt, így aztán egy egyszerű pohárkrémet készítettem. Nyaralásunk alatt a meggy beérett, így az egyik hozzávaló máris adott volt. A hűtőben pedig akadt egy csomag túró, és a kifogyhatatlan tejszín...... A pohárkrém így aztán pikk-pakk elkészült, majd tálalásig a hűtőben pihent. Ezalatt az ízek jól összeértek, és amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók a meggyes réteghez:
50 dkg magozott meggy
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
1 ek cherry brandy aroma
1/2 mk őrölt fahéj
A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik.
Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.
Túrós-habos rész hozzávalói:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Hulala (v. habtejszín)
A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.
Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön.
Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése