2016. március 19., szombat

Húsvéti receptajánló!!! Édes és sós kalácsok.


Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a kalács, legyen az éppen édes vagy sós. Mivel már a nyakunkon van a húsvét, így gondolom lassan mindenki elkezdi összeállítani mi is kerüljön az ünnepi asztalra. A régebbi kalács receptjeimet egy csokorba gyűjtöttem, melyek az évek során a kedvenceimé váltak, ezzel is ötletet adva a sütéshez. Van közöttük édes és sós, egyszerűen elkészíthető és kicsit időigényesebb, viszont egyben megegyeznek, hogy mindegyik nagyon finom. (legalábbis szerintem, mert nálunk mindegyiknek nagy sikere volt)


Kellemes ünnepi készülődést kívánok Mindenkinek!













































































4 megjegyzés:

  1. Egytől-egyig csodásak! Kezdőknek (mint én :)) melyiket ajánlanád elkészíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!!! Nekem mindegyik az első próbálkozásom volt, és mint kétbalkezes ilyenre sikerült. Neked szerintem meg sem kottyan az elkészítésük, amilyen csodás tortákat sütsz. Pl. a Hokkaido kalács és csíkos kalács is nagyon egyszerű,vagy a csigatorta....de szerintem bármelyiknek bátran nekifoghatsz. :)

      Törlés
    2. A Hokkaidot én is néztem, nagyon csábító :) Igazából a kelt tészták a mumusaim :) köszi a tippet!

      Törlés
    3. Nem kell mumusnak tartani, meglátod egy-két sütés után a kedvenc tésztád lesz a kelt is. A Hokkaido tésztája nagyon jó, akár fonott kalács is készülhet belőle. Én pl. a hétvégén azzal a tésztával csináltam a medvehagymás csíkos kalácsot. Pl. a csíkos kalácsok is nagyon egyszerűek, mert csak egyformára kell kinyújtani a tésztát, majd feltekerni mint a bejglit. Kíváncsian várom, hogy melyik kalács mellett döntesz. :)

      Törlés