2016. március 11., péntek

Sült hús fokhagymás zöldbabbal.




Valami nagyon egyszerű ebédet szerettem volna készíteni, melyhez pár szelet hús várakozott a hűtőben. Így aztán erre a jó fokhagymás hússzeletre esett a választásom, melyet először elősütöttem, majd a zöldbabbal és a hagymával együtt tepsibe pakoltam, és irány a sütő. Kb. egy óra alatt pedig finom puhára párolódott mint a fűszeres hús, mint pedig a zöldbab, és további pár perc sütés után már tálalhattam is. Másfajta köretet én nem is készítettem hozzá, mert így is igen laktató, de ez már ízlés, na meg étvágy dolga. Persze aki kevésnek találja mellé a párolt zöldbabot, az zöldbab mellett pár szem krumplit is tehet a hús mellé a tepsibe, elrontani biztosan nem fogja......






 Hozzávalók:

6-8 szelet hús (tarja, karaj..)
1 nagy vöröshagyma
só (ízlés szerint)
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
őrölt kömény (ízlés szerint)
chili (ízlés szerint)
50 dkg zöldbab (fagyasztott)
4-5 nagy gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1,5 dl víz






A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd a felforrósított olajban, mindkét oldalát hirtelen süssük meg.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, őrölt köménnyel, és chilivel.

A visszamaradt zsiradékot öntsük át egy tepsibe, majd tegyük bele a fagyasztott zöldbabot, szórjuk meg sóval, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát, majd fogassuk alaposan össze. Ezután öntsük rá a vizet. (a zöldbabot fagyott állapotban tegyük a tepsibe)

Ezután helyezzük a bab tetejére az elősütött, befűszerezett hússzeleteket, majd tegyük rá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Végül fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldbabot. Ezután vegyük le a fóliát, majd pár perc alatt süssük szép pirosra a húst.

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a zöldbabot, és úgy kínáljuk.

1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 227 kcal

Fehérje: 23 g

Zsír: 11 g

Szénhidrát: 7 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése