2013. június 20., csütörtök

Spárgakrémleves.



 Ebben a nagy melegben nincs étvágyunk, de azért valamit mégiscsak kell enni. Ilyenkor nincs is jobb egy könnyű krémlevesnél. A hideg gyümölcslevesek mellett, ez a spárgakrémleves is éppen  megfelel, mert nem kell órákig a főzéssel bajlódni, mégis egy könnyű, finom levest tudunk feltálalni. Hamarosan vége a spárgaszezonnak, így még érdemes  kipróbálni ezt az egyszerű leves receptet.






Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
3-4 db újkrumpli
1 cs újhagyma
őrölt szerecsendió
őrölt bors
ételízesítő
2 dl tejszín
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
víz


A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit, és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét, és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk.
Addig főzzük, még a spárga és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.

A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd tegyük bele a félretett spárgarügyeket és főzzük pár percig. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki. (főzni már nem kell)

Az elkészült levest fedjük le, és hagyjuk tálalás előtt kicsit állni.

2 megjegyzés:

  1. Ilyen és ehhez hasonló leveseken élek már napok óta. Nincs étvágyam ebben a sivatagi időben... Finom, én is szeretem a spárgát.

    VálaszTörlés
  2. Que rico una sopa especial para e frío me gusta hoy es invierno frío aquí,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés