2012. július 3., kedd

Málnás-kókuszos panna cotta.



Április végén jelentkeztem a Colors in the Kitchen blogba meghirdetett játékra, és mint akkor már írtam róla, én lehettem az a szerencsés, aki megnyerte a rejtvényeket és recepteket tartalmazó magazint. Aminak két remek receptje is megjelent ebben a kiadványban, és akkor rögtön el is határoztam, hogy mindegyiket elkészítem majd én is. Mivel az egyik málnás recept, így először arra várakoztam, hogy elkezdjen érni a málna. A málna persze közben már bőségesen ontja a termést, csak valahogy a pohárkrém elkészítése maradt el eddig. Igen csakis eddig, mert most a nagy hőségnek köszönhetően, éppen kapóra jött ez a remek recept, melyet jól lehűtve, nagy örömmel kanalaztunk. Mivel Ami eredetileg kókusztejjel készítette, nekem pedig nem volt itthon, így én a tejet és a kókuszreszeléket összefőzve, oldottam meg, hogy finom kókuszos ízt kapjak. A végeredmény pedig egy réteg nagyon finom, kókuszos ízű, és egy réteg finom málnás panna cotta lett. Tetejére pedig a szintén ajándékba kapott kókuszchips került, mellyel csak még finomabb lett, ez a különben is remek pohárkrém. 





Hozzávalók 4 db 2 dl-es pohárhoz:


50 dkg málna
4 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl tejszín
4-5 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
4 tk zselatin (por)
kókuszchips (el is hagyható)


A tejet és a kókuszreszeléket öntsük egy edénybe, majd néha megkeverve forraljuk fel.(vigyázzunk nehogy kifusson, inkább többször keverjük meg)
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. (én este forraltam össze, majd éjszakára a hűtőbe tettem, hogy a tej jól átvegye a kókusz ízét)

A kókuszreszelékes tejhez öntsük hozzá a tejszínt, majd adjunk hozzá  2 ek barna cukrot, és egy vaníliás cukrot. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, szórjunk bele 2 tk porzselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, és sima állagú legyen. Hagyjuk langyosra hűlni, majd töltsük a poharakba, és tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy teljesen megdermedjen.


A málnát tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá 2-3 ek barna cukrot, egy vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük  kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

Az átpasszírozott málnapépet tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk porzselatint. Ezután keverjük simára, csomómentesre, és hűtsük langyosra.

Vegyük ki a hűtőből a megdermed kókuszkrémet, majd kanalazzuk a tetejére a langyosra hűtött málnazselét.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a málnás rész is megdermedjen.

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kókuszchipssel, és díszítsük málnaszemekkel.


18 megjegyzés:

  1. Ebből bizony el tudnék tüntetni egy pohárkával :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikiém akár két pohárkával is eltüntethetsz, mert egynél nem lehet megállni olyan finom.:)

      Törlés
  2. Nagyon gusztusos, ugyan nálunk csak 15 fok van, de szívesen megkóstolnám!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika köszönöm!!! Szívesen küldök felétek egy kis meleget, mert itt már elviselhetetlen.

      Törlés
  3. Kedves Gizi!

    Ez is nagyon szép, gusztusos...és biztos finom is. Most eredetileg cukkinis receptért jöttem és hoztam még egy üzenetet is neked.:-))

    Nem ide tartozik ugyan, de hagyok itt neked egy "TÖMEGES ÜZENETET", AMIT ÉN GYÁRTOTTAM EGY JÁTÉK MIATT! hA VAN KEDVED...ÉS IDÖD...TERMÉSZETESEN CSAK AKKOR.:-))

    Van egy Dij a blogomon, amit megnézhetsz, olvashatsz és folytathatsz.:-)) Természetesen MINDEKI játékos kedvére és az idejére bizom, hogy válaszol-e, részt vesz-e, továbbitja-e??? Nincs harag, ha nem..:-)))

    Én kedvemet leltem benne...és rászoritottam az idöt.:-))

    Szép napot kívánok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves "batorba"!

      Nagyon köszönöm, hogy benéztél, és reménykedem hogy találtál kedvedre való cukkinis receptet. Ez a pohárkrém is megér egy próbát, nagyon finom.

      Köszönöm a meghívást a blogodba, feltétlen megnézem a játékot, de előre nem ígérek semmit.

      Üdv. Gizi

      Törlés
  4. Giziii....estaba esperando un postre rico me encanta la pana cotta te ha quedado de lujo,me llevo un vaso me tenté,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rosita Muchas gracias, me alegro que te guste buen vaso de crema. abrazos y abrazos.

      Törlés
  5. Én is enném, a zuhogó eső ellenére:) Csodálatosan néz ki és jaj de finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi a zuhogó eső helyett küldöm a jó időt, és egy kis kóstolót.:)

      Törlés
  6. Hűha, ez most megint egy olyan amit nagyon szívesen "ellenőriznék" hogy milyen az íze? :-)) Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm!! Nagyon egyszerű, és finom. Így a kókuszreszelékes tejjel nekünk nagyon ízlett, igaz azt nem tudom hogy kókusztejjel milyen lett volna.:)

      Törlés
  7. Nagyon szeretem a panna cottát! Én eperrel szoktam készíteni.
    Látszik, hogy érik nálad a málna > egyik málnás finomság jön a másik után... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eperrel is nagyon finom lehet. Többféle gyümölccsel készítette már, de szerintem ez a legfinomabb. Bizony jól látod, málnadömping van szerencsére. Lesz még néhány málnás recept a közeljövőben.:)

      Törlés
  8. Nem tudom, hogy a kinézete vagy az íze lehet jobb :)) MMM....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!!! Az íze mennyei finom.:)

      Törlés
  9. Gizike te egy SUPER STAR vagy! Fel is fogom tenni a Pinterest oldalra, a Berry Love tablamra. Nyugodtan be nezhetsz, majd meg adom a linket.
    At fordittom angol nevre, ami RASPBERRY-COCONUT PANNA COTTA neven lesz, es vissz linkelve hozzad! Micsoda finomsagokat keszitesz, szinte megszedulok:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elisabeth, nagyon-nagyon köszönöm a kedvességedet!!!! Az ilyen kommentekért már megérte elkezdenem blogot írni, és csak azt sajnálom, hogy nem tudlak megkínálni az összes finomsággal.Nagyon finom, Neked is ajánlani tudom, a család biztosan imádni fogja. Puszillak

      Törlés