2011. december 23., péntek

Karácsonyi puncs.



Karácsony este a finomabbnál finomabb ételek, és sütemények  elfogyasztása után, egy meghitt beszélgetés közben jólesik egy-két pohár finom puncsot elkortyolgatni. Az egyik nagy kedvencem az Angol karácsonyi puncs, de szívesen kortyolgatjuk az almalé és Amaretto likőrrel készültet is. Idén szerettem volna egy másfajta ízesítésű puncsot is kipróbálni, így elkezdtem nézelődni. Végül találtam is többfélét, majd a hozzávalókat figyelembe véve, elkészítettem a saját ízlésünknek megfelelőt. Nagyon finom lett ez a változat is, így most már csak azt kell eldöntenem, melyiket is készítsem el holnap estére. Mivel mindhárom igencsak finom, így mindenkinek bátran merem ajánlani.





Hozzávalók:

 7 dl fehérbor
1 L 100%-os almalé
2 dl vodka
5-6 db szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 citrom leve
2-3 ek cukor
2-3 ek méz
csipet szerecsendió

A mézet és a cukrot egy edénybe tenni és állandó kevergetés mellett, elkezdeni karamellizálni.
Amikor már szép világos barna színt kapott, hozzáönteni az almalevet, belenyomni a citromlevet, majd beletenni a szegfűszeget, és a fahajat. Felforralni, majd pár percig főzni. Ezután hozzáönteni a bort, majd újra felforralni. Amikor már felforrt, levenni a tűzről és szűrőn átszűrni.
Végül beleönteni  a vodkát , és jól összekeverni.

Fogyasztás előtt forrón poharakba önteni, és már lehet is kortyolgatni. Ajánlani tudom a másik két puncsot is kipróbálásra, mindkettő nagyon finom.











6 megjegyzés:

  1. Finomak. Most nagyon jólesne.
    Boldog Karácsonyt Kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!
    xoxoxo
    Maya

    VálaszTörlés
  3. Maya!

    Vă mulţumesc foarte mult!:)

    VálaszTörlés
  4. Békés Boldog Karácsonyt Kívánok! :)

    VálaszTörlés
  5. Tücsök Bogár!
    Nagyon köszönöm, és viszont kívánom!!:)

    VálaszTörlés