![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_-qbb0j6iE0sgifmVPgoS7Cxs6adAKwjTFDIWzySvWewRjolFo1AdWF1th03BenhgDgTGA1MhNMXdGAZDT_6rA1FBrDGwi_LBLkFpIQpgIbay3m44LPE0ohaxSnLO9MigRSEhND8AcAc/s400/1323..jpg)
Gyors, és egyszerű desszertet szerettem volna készíteni, így az első jól sikerült narancsos-mákos panna cotta után, elkészült ez az Amarettos változat. Azért még nem mondanám, hogy függő lettem, de ez csakis annak köszönhető, hogy megpróbálok uralkodni magamon.:)) Bizony mindennap eltudnám képzelni ebédutáni desszertnek. Most a mandulát hívtam segítségül, és így elég sok mandulalikőr került bele, na de ettől lett az igazi. A tetejére szeletelt mandulát pirítottam. A végeredmény pedig egy selymes-mandulaízű krém, a tetején a ropogós pirított mandulával, bizony nagyon finomra sikerült. Már alig vártam, hogy kellőképpen kihűljön, megdermedjen és eljöjjön a kóstolás ideje. Nem csalódtam benne, sőt még a dicséretet is bezsebeltem érte, mármint "húúúúú, de krémes, és milyen jól érződik a likőr íze, ilyet lehet gyakrabban kellene készítened"!!! Kell ennél több??? Szerintem nem, és bizonyíték még, hogy pillanatok alatt már csak az üresen kongó formákat láttam viszont. Mindenkinek bátran merem ajánlani.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCVCSITOjPIz6j2bWY8jRTFgLmqyaRDEB4UGc6JXVYTLJNWeW4SnaCoQAYrZQd_Oh33J3yA_zmmOkxrNcwAfzEOteMxvLOVmtxQtSSWBKU087B2GZt0WzCaJzf8eXDQj3jEtoOXIZu2R8/s400/1322..jpg)
Hozzávalók 6 db formához:
1 dl Amaretto (mandulalikőr)
2 tojás sárgája (nagy)
5 dkg barna cukor
1 tk vanília aroma
12 g zselatin
5 ek tej
2 dl tejszín (v. Hulala)
2-3 ek mandulaforgács
A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tenni, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzni.
Ezután levenni a gőzről és hozzákeverni a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezni a gőzre, kevergetve felforralni, és párpillanatig még főzni.
Végül levenni, majd állandó keverés mellett hozzákeverni a zselatint. Addig kevergetni, még teljesen feloldódik.
Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazni, majd hűlni hagyni. Végül hűtőbe tenni legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tenni, majd kevergetve, lassú tűzön, párpillanat alatt megpirítani. (vigyázni, mert nagyon hamar megég!!!)
Tálaláskor a krém tetejét megszórni a pirított mandulával.
Ezután levenni a gőzről és hozzákeverni a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezni a gőzre, kevergetve felforralni, és párpillanatig még főzni.
Végül levenni, majd állandó keverés mellett hozzákeverni a zselatint. Addig kevergetni, még teljesen feloldódik.
Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazni, majd hűlni hagyni. Végül hűtőbe tenni legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tenni, majd kevergetve, lassú tűzön, párpillanat alatt megpirítani. (vigyázni, mert nagyon hamar megég!!!)
Tálaláskor a krém tetejét megszórni a pirított mandulával.
Nyamiii! :-) Receptet mentettem! :-)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet,látom nagyon kihasználod a Nőnapi ajándékodat:-)
VálaszTörlésHű, ez nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésEgyre csak olvasom itt a blogokon a finomabbnál finomabb Panna cotta recepteket, de még sosem ettem, készítettem, de azt hiszem én is sorra kerítem.
VálaszTörlésBiztos finom volt ez a mandulás is.
Panna cottát még sohasem készítettem.Most már nekem is mint Katinak sorra kell kerítenem.Finom lehet!
VálaszTörlésDe jó kis összeállítás.
VálaszTörlésÉn is viszem a receptet!!
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon guszta :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésGratulálok neked! Az egyik szappan hozzád utazik!
Légyszi írd meg a címed a gizus11@gmail.com címre és írd oda, hogy játék! Köszi!
Örülök, hogy Robika a te neved húzta, mert a legtöbb látogató a te oldaladról jött hozzám! Köszi hogy játszottál! Lesz még ilyesmi játék nálam!
Mézigörl!
VálaszTörlésNagyon fincsi!!! Kíváncsian várom te mit hozol ki belőle.:)
Ditta!
VálaszTörlésBizony finom volt, és jól látod, teljesen belebolondultam ezekbe a formákba.:))
Citromhab!
VálaszTörlésIgen, isteni finom volt!!:)
Kati!
VálaszTörlésÉn is így voltam vele, sokáig csak nézegettem, de örülök hogy végül rászántam magam, mert nagyon finom és egyszerű. Csak az a baj, hogy nem lehet neki ellenállni.:)
Nelli!
VálaszTörlésNe halogassad te se tovább, biztosan nálatok is nagy sikere lesz. Ez szerintem még finomabb lett mint az előző amit készítettem.:)
DebiGabi!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én meg megyek hozzád ötletet meríteni.:)
Bianka!
VálaszTörlésIgen finom volt, de látom te is készítettél egy szuper finomat.:)
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Szia Gizus!
VálaszTörlésNagyon boldog vagyok, és KÖSZÖNÖM hogy én lehetek az egyik csodaszép szappan új tulajdonosa. Robikának sok-sok puszit küldök érte, na meg persze a másik három lurkónak is. Jártam nálad, és csodálatos gyerekeid vannak.:)
Annak pedig nagyon örülök, hogy sokan benéztek innen tőlem hozzád.