2010. március 15., hétfő

Gombás szűzpecsenye bacon alatt sütve


Ennek a sültnek az alapötletét szintén Dömsödi Gábor receptje adta. Szeretem a szűzpecsenyét, de valahogy hajlamos vagyok rá, hogy túl sokáig hagyjam a sütőben, és így kicsit általában szárazabb lesz. Most viszont párperc elősütés után tettem be én is a sütőbe, és a végeredmény egy szaftos hús lett. Előző este bepácoltam, így jól átvette a fűszerek ízét. A gombás töltelék elég gyorsan elkészíthető, és a sütési idő sem vesz fél óránál több időt igénybe. Végül is nem bántam meg, hogy tegnap ezt tálaltam fel ebédre, mert nagy sikere volt.

1 db szűzpecsenye
1 cs bacon szalonna
50 dk gomba
1 db vöröshagyma
5 db tojás

őrölt fehérbors
kakukkfű
olívaolaj
margarin
1 ek liszt

A szűzpecsenyét megtisztítani a hártyás részektől.
Olívaolajat, sót, kakukkfüvet, és őrölt borsot ízlés szerinti mennyiségben jól összekeverni, majd beleforgatni a húst. Végül lefedni fóliával és pár órára hűtőbe tenni.

A gombát és a vöröshagymát megtisztítani, majd apróra felkockázni.
Egy serpenyőbe kevés olajat és margarint tenni, elkezdeni párolni a hagymát, majd hozzáadni a gombát is. Ízlés szerint sózni, borsozni és egy kevés kakukkfüvet is szórni rá.
Addig párolni, még az összes levét el nem párologja.
Ekkor rászórni a lisztet és egy kicsit együtt pirítani. Végül hozzáönteni három felvert tojást és jól összesütni. Végül a tűzről levéve, hagyni kicsit hűlni.

A hűtőből kivenni a bepácolt szüzet, és kb. másfél cm-es szeleteket vágni belőle. Kézzel egy kicsit mindkét felét megütögetni, ettől kicsit szétterül a hús.
Egy serpenyőbe pici olajat önteni, majd ha már elég meleg belehelyezni a húst, és mindkét oldalát kb. 2-3 percig elősütni. Kicsit hagyni kihűlni.

Végül a bacon szalonnára ráhelyezni egy szelet húst, majd megkenni tojássárgájával. Erre ráhalmozni a tölteléket és szépen körbecsavarni a szalonnacsíkkal.

Egy tepsit kikenni margarinnal, majd egymásmellé helyezni a kis tekercseket. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.(én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem)

Ízlés szerinti körettel tálalni. Én sajttal töltött sült krumplival tálaltam.

8 megjegyzés:

  1. Ez valami nagyon finom lehet. Ezt is elkészítem. Olyan szuper receptjeid vannak mostanában. Köszi szépen!!! :-D

    VálaszTörlés
  2. Ani!
    Köszönöm, és kíváncsian várom a te verziódat!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Szintén zenész:)), vagyis én is mindig túlsütöm a szűzpecsenyét....
    De ez így nagyon finom lehet Gizike!!!! Befizetek hozzád ebédre:)))

    VálaszTörlés
  4. trinity!
    Mindig azt hiszem nem sül át rendesen, pedig dehogynem, sőt még ki is szárad!!! De most nagyon finom szaftos, és mégis teljesen átsült húst kaptam.

    Nagyon szívesen látlak ebédre akár minden nap!!!!:)

    VálaszTörlés