2010. január 25., hétfő

Zöldséges cukkinileves.





Hideg, téli napokon nincs is finomabb egy melengető levesnél, telis-tele finom nyarat idéző zöldségekkel. Így aztán ma egy könnyű, ám laktató cukkinileves készült ebédre. Mivel manapság már nem csak nyáron, de télen is megtalálható az üzletek polcain a cukkini, így a többi zöldségfélével együtt könnyen beszerezhető. Miután a zöldségek puhára, roppanósra főttek, belekerült a virsli, és egy tejfölös habarás is. Pár perc főzés után pedig már tálalhattam is.(további cukkinis receptek erre a linkre kattintva megtalálhatóak)






Hozzávalók.

1 db cukkini
1 db petrezselyem gyökér
2 db sárgarépa
1/2 zeller
petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

2 tk ételízesítő
őrölt bors
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
3 pár virsli
2 ek olívaolaj
1,5 l víz






A cukkinit, a zöldséget, a sárgarépát, és a zellert vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott zöldségeket, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük, majd félig lefedve, főzzük puhára, roppanósra a zöldségeket.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, majd főzzük még pár percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Szia Gizi,
    Azt hiszem, ezt meg fogom csinálni magamnak,de virsli nélkül rizstésztával, ahogy olvastam, szinte éreztem az izét, hmmm. Puszi Erika

    VálaszTörlés
  2. Szia Erika!
    Örülök hogy benéztél, és tetszik a recept. Biztosan rizstésztával is finom lesz, kár hogy messze vagy és nem tudom megkóstolni. De lehet elrepülök hozzád!!!:)
    Puszillak Gizi

    VálaszTörlés