2020. június 5., péntek

Csicseriborsó saláta chilis fürjtojással.




A napokban ebédnél marad egy darab sült hús, mely a hűtőben várakozott, én pedig azon agyaltam, hogy mihez is használjam fel. Mivel a sült hús mellett meglapult egy üveg chilis olajban pácolt fürjtojás, melyet még Gabikától kaptam a Fürjes Majorból, és volt itthon egy üveg csicseriborsó, így adott volt hogy együtt kerülnek bele egy finom salátába.... A dresszingbe a mézen, citromlén, és a magos dijoni mustáron kívül került még két evőkanál chilis étolaj is, melytől kellemesen csípős ízű lett a saláta.






 Hozzávalók:

1 ü. csicseriborsó
10 db fürjtojás (chilis olajban)
3 db paradicsom
kb. 20 dkg sült hús (pl. maradék)
3 ek méz
2 tk magos dijoni mustár
1 citrom leve
csipet só
2 ek chilis étolaj





 A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

A fürjtojásokat szedjük ki a chilis olajból, majd vágjuk félbe.

A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

A sült húst, mely lehet maradék is.... tépkedjük kisebb darabokra.

A mézhez adjuk hozzá a mustárt, a chilis étolajat, a citromlevet, egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze. (citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá)

Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, adjuk hozzá a sült húst, majd öntsük rá a mézes-citromos..... dresszinget, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. (minél tovább áll, annál finomabb lesz)






Tálalás előtt helyezzük a salátára a félbevágott fürjtojásokat, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és úgy kínáljuk.


A bükkfán füstölt, és különböző pácolással készült fürjtojás a következő linkre kattintva megrendelhető:

Fürjes Major

Telefonos megrendeléshez pedig hívd a:  +3630 515 6108  Leicht-Érdi Gabriella.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése