2020. január 15., szerda

Baconös-gombás csirkemell.




Szeretem az egyszerűen, és bő fél óra alatt elkészíthető ételeket, mert bizony van amikor nincs kedvem időigényesebb ebéd elkészítéséhez, vagy éppen időm nincs rá hogy órákat töltsek a konyhában. A csirkemell pedig éppen megfelel egy gyors ebéd elkészítéséhez, mivel kb. fél óra alatt puhára fől, vagy éppen sül, és ennyi idő alatt nem szárad ki.... Mivel a csirkemell mellett volt itthon bacon, gomba, és hagyma is mindig akad a kamrában, így kezdődhetett is a főzés.... Tálaláskor krumplipürével kínáltam, de pl. illik hozzá a rizs, vagy éppen a bulgur is.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
10 dkg bacon
1 üveg csiperke gomba
1 db vöröshagyma (nagy)
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
só (ízlés szerit)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
1 tk majoránna
2 dl főzőtejszín
2 ek étolaj



A csirkemellfilét vágjuk félbe, majd csíkozzuk fel. A bacont szintén vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és csíkozzuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A gombát tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

Egy wokba (v. serpenyőbe) tegyük bele a felcsíkozott bacont, adjuk hozzá az olajat, és addig süssük, míg szép színt kap.

Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott vöröshagymát, fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a felcsíkozott csirkemellet, és süssük fehéredésig.

Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a majoránnával, és az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük össze, fedjük le, és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a főzőtejszínnel, majd főzzük tovább pár percig, hogy a csirkemell készre főjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, de jól illik hozzá pl. a rizs, a tészta, vagy éppen a bulgur is.





Tálaláskor tegyünk a tányérra pár evőkanál köretet, majd kanalazzuk mellé a baconös-gombás csirkemellet, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése