2018. május 24., csütörtök

Spárgaleves kolbász chipsszel.




Az ebéd megint csak a számunkra megunhatatlan spárgából készült, most éppen egy egyszerű krémleves formájában. Én valahogy a zöld spárgát jobban szeretem mint a fehéret, mert az íze lágyabb, és a zöld biztosan nem fás. Mivel magában a spárga kevésnek bizonyult volna a leveshez, így került bele még egy zsenge cukkini, és egy csomag újhagyma is. A selymesen krémes leveshez pedig nagyon jól illett a füstölt kolbászból készült chips.





Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
1 db zsenge cukkini
1 cs újhagyma
2 tk ételízesítő
őrölt színes bors
csipetnyi szerecsendió
2 dl  Meggle főzőkrém (v. főzőtejszín)
8 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg füstölt kolbász





A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze, és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét, és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.

Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből, és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt), tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. 

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.

A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.

 Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel, és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése