A napokban vettem egy fej kelkáposztát, melyből egy nagyobb cikk megmaradt, és arra várakozott hogy felhasználjam. Mivel már többször készítettem sült fűszeres káposztát, így most itt volt rá az alkalom. Felszeletelés után sóval, színes borssal ízesítettem, majd étolajjal meglocsolva került a sütőbe. Az elkészült káposzta nagyon finom volt, melyet sült hús mellé kínáltam. A külső, sültebb leveleit tálalás előtt eltávolíthatjuk, de én megettem, mert azt is szeretem. Ízlés szerint parmezánnal is megszórhatjuk, vagy a csípős ízek kedvelői csiliporral is ízesíthetik sütés előtt.
Hozzávalók:
1 kisebb kelkáposzta (v. egy nagyobb cikk)
2-3 ek étolaj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A káposzta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjunk félbe, és szeleteljük fel kb. 1 cm-es csíkokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal.
Ezután helyezzük rá a káposztaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és spricceljük le alaposan étolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
A készre sült káposztaszeletek ízlés szerint kínálhatjuk köretként pl. sült és töltött húsok mellé. A külső, kissé megpirult leveleket el is távolíthatjuk, de ízlés szerint el is fogyaszthatjuk. Én mindig megeszem, mert szeretem a kissé sültebb részeit is.
Egyszerű, de nagyszerű és csodásak lettek a fotók róla! :-)
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Finom volt..... :)
TörlésFinom lehet ez a sült kelkáposzta, hát még ha egy kis sajti is van rajta, és az is rásül. Én is azt tudom mondani, hogy egyszerű, de nagyszerű étek!
VálaszTörlésÉn általában csak rakott kelt és kelkáposzta főzeléket szoktam készíteni belőle.
De most jutott eszembe, hogy nagyon régen ilyet is csináltam kelkáposztából:
https://katalin-konyha.blogspot.com/2010/11/kelbimbos-tekercs.html
Ezt is szerettük, csupa zöldség. Jó lenne egyszer újra megpróbálkoznom vele....
Nagyon finom volt így is, de persze a sajttal ezt még fokozhatjuk. Én is szeretem a rakott kelt, és főzeléket is. Csináltam már kelkáposztás tésztát is, az is finom volt. Köszi a linket, megnézem a receptedet, biztosan nagyon finom úgy készítve is.
TörlésEddig csak édeskáposztából csináltam, de a kelből is nagyon finom lehet. Mondjuk nekem ritkán marad felhasználható darab, de legközelebb inkább nagyobbat veszek! :)
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert nagyon finom!! Készült már kelkáposztával tészta is, az is finom volt. Egy nagyobbat vettem, és az sok lett volna frankfurti levesnek, így ennyi maradt belőle.....
TörlésNagyon guszta és finom lehetett! Még régebben rántottam kelkáposztát az is nagyon finom volt.
VálaszTörlésNagyon finom volt, igaz én szeretem a kelkáposztát. Rántva még nem próbáltam, de elhiszem hogy nagyon finom volt. Köszönöm az ötletet, legközelebb kipróbálom rántva is.
Törlés