A tésztát legyen az búza finomliszttel, vagy éppen teljes kiőrlésű liszt és tönkölybúza finomliszt keverékével készült, mindig én magam gyúrom. Így történt ez most is, készült egy nagyobb mennyiség mindegyikből, tehát adott volt hogy valami finom, tésztás étel készüljön ebédre. Természetesen cukorbetegként a teljes kiőrlésű tésztával készítettem egy meleg tésztasalátát, melyhez került némi gomba, sonka, császárszalonna, és persze mascarpone és tejföl.... a fűszerezést sem bonyolítottam túl, majd tálaláskor egy kevés reszelt sajttal szórtam meg.
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű metélt tészta
1/2 üveg Bonduelle csiperkegomba
10 dkg gépsonka
10 dkg császárszalonna
1 db vöröshagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone
2 ek tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt színesbors (ízlés szerint)
2 ek étolaj
reszelt sajt a tálaláshoz
A gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le. A császárszalonnát, és a sonkát vékonyan csíkozzuk fel. A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, és csepegtessük le.
A wokba (v. serpenyőbe) lévő étolajhoz adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Pár pillanat múlva adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, majd a felcsíkozott sonkát, és süssük pár percig.
Ezután adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, a mascarponét és a tejfölt, keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
Ezután kevergetve főzzük pár percig, majd keverjük hozzá az előzőleg kifőzött metélt tésztát. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.
Tálaláskor szedjük a meleg tésztasalátát tányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.
Finom ebédetek lehetett, sok ízletes hozzávalóval és a finom saját házi tésztával!
VálaszTörlésHa van időm és olyan kedvem, akkor én is szívesen magam gyúrom a tésztát. Ha nem, akkor marad a bolti, az is van mindig itthon. De a halászlét kizárólag saját gyufatésztával esszük! 😀
Katikám, nagyon finom volt, főleg az ünnepi nagy evések után esett jól. Nagyobb adag tésztát szoktam gyúrni, és megszárítani, de azért mindig van itthon bolti is tartaléknak. A halászlét mi is tésztával esszük, és azt is én gyúrom. Éppen a jövő héten készülök főzni, és a tésztát frissen gyúrom majd hozzá.
TörlésNagyon guszta és finom tésztát készítettél ! Ez nem csak cukorbetegeknek de nekem is biztos ízlene 😋
VálaszTörlésNagyon köszönöm Éva! A teljes kiőrlésű tésztát csak le kell cserélni, és szerintem is ízlene neked is.
Törlés