2023. február 15., szerda

14. Blogszületésnap!

 


Éppen 14 évvel ezelőtt, vagyis február 15.-én (még kimondani is sok) döntöttem úgy, hogy útjára indítom a blogomat. A döntés megszületése után, már csak a névválasztás volt hátra, és kitudja hogy jól döntöttem-e, hogy a Gizi-receptjei-t választottam 😏 Mivel a keresztnevem Éva, viszont a Gizi-hez is kötődöm, így a két név közül végül is a Gizit választottam. Persze azért az évek hosszú sora alatt, szép lassan mindazok akik követnek tudják már, ha az Éva vagy éppen a Gizi névvel osztom meg a receptjeimet, a személyem egy és ugyanaz.

Szeretném megköszönni minden kedves rendszeres olvasónak, látogatónak, és mindazoknak akik csak alkalmanként néznek be a blogba, hogy megtiszteltek az elmúlt 14 évben a látogatásaikkal. Nélkületek ma nem ünnepelhetném a blogom születésnapját ilyen nagy örömmel, mint most teszem.... Még egyszer nagyon köszönöm Mindenkinek!

2009.február.15.-én az első bejegyzéssel útjára indult a blog, és 14 év távlatából visszanézve bizony elég kezdetlegesnek tűnnek az első receptleírások, és fotók, de mind-mind egytől egyig az enyémek, és ezt büszkén vállalom. (ezért is találkozhattok egy-egy nem éppen jól sikerült fotóval, és receptleírással) Akkor még úgy gondoltam, és az volt fontos számomra, hogy egy helyen legyenek a receptjeim, és sejtelmem sem volt arról, hogy a hirtelen ötletből kitartó, és munkával teli évek lesznek. Igen, munkával teli, mert a blogírás azért nem egy egyszerű feladat. (Az ételek, sütemények elkészítése után jön a fotózás, majd a recept írás, és ez bizony eléggé időigényes tevékenység.) Akkor még elképzelni sem tudtam, hogy hosszú évekig tart majd a lelkesedésem, és nagyon örülök hogy az évek alatt nem adtam fel, nem szegte semmi sem a kedvem, és továbbra is öröm számomra a blogírás, a sütés-főzés mellett a receptjeim, tapasztalataim, megosztása másokkal.

A hosszú évek alatt sok-sok kedves embert ismerhettem meg, tudhatok a mai napig barátomnak, még ha csak  virtuálisan is, és ezt külön-külön is köszönöm Mindegyiküknek. Volt szerencsém többekkel személyesen is találkozni, és ezek a találkozások, beszélgetések felejthetetlen élményt jelentenek számomra.

Sajnos én is belekerültem a diabetes csapdájába, és ezzel egyidejűleg teljesen át kellett alakítani az étkezési szokásaimat. Ez pedig együtt jár azzal, hogy a cukorbetegek diétáját kell követnem, így egyre több cukor, és szénhidrátmentes étel, és sütemény recept kerül fel a blogba a többi recept mellett. Ezeknek a recepteknek az elkészítése először kihívást jelentett, de ma már nem okoz gondot egy-egy sütemény vagy finom étel elkészítése..... és a mentes ételek, sütemények is nagyon finomak, ha jól készítjük el őket.

Most pedig jöjjön egy kis statisztika, amely persze csakis is az Én számomra fontos, de szeretném megosztani Veletek is.
 
A 14 év alatt létrejött 2810 bejegyzés. Eddig 6.987095-an látogattak el a blogba. A látogatók pedig 179 országból érkeztek a világ minden tájáról. "Rendszeres olvasó"-nak 1097-en jelentkeztek be, és Ők rendszeresen követik a blogot. Az összes oldalmegjelenítés pedig már elérte a 11,851,660-at. A blog napi látogatottsága a mai napig 2500-3000 körüli, melynek nagyon örülök mivel egyre több gasztroblog van fent a neten. Persze az ünnepek előtti időszakban sokkal, de sokkal több a nézelődő, és sok a visszatérő látogató is.

Továbbra is szeretettel várok Mindenkit, süssünk-főzzünk együtt az elkövetkezendő években is.

 

14 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok ennek a sok évnek a kitartó munkájához! Kívánom, hogy még sokáig leld örömödet a blogírásban, a receptek, fotók megosztásában. De mindenek fölött nagyon jó egészséget és tartalmas éveket kívánok a továbbiakban! Sok szeretettel ölellek: Nea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nae, nagyon köszönöm a jókívánságaidat! Amikor kicsit belefáradnék a blogolásba, akkor mindig történik valami ami új erőt ad, igaz egyre ritkábban kerül fel új bejegyzés, de Te pontosan tudod miről is beszélek. Ölellek: Gizi

      Törlés
  2. Kedves Gizi! Nagyon örülök, hogy felfedeztelek, és olvashatom a receptjeidet. A fotóid is nagyon tetszenek. Egyszerűek, mégis van bennük elegancia. Gratulálok a blogszületésnaphoz, és kívánom, hogy még sok jó recepttel legyünk gazdagabbak általad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ani, nagyon köszönöm a gratulációt, és én is örülök hogy benézel hozzám. Sok mindent szeretnék még elkészíteni, és megosztani a magam és a Ti örömötökre is. Olyan jó hogy ötleteket tudunk adni egymásnak így a blogokon keresztül. Ölellek!

      Törlés
  3. Kedves Éva, szívből gratulálok a 14 évhez, a kitartó munkádhoz, a sok finom recepthez, a szép fotókhoz, és a statisztikai adatokhoz 😊! Kívánom, hogy még nagyon sokáig leld örömed a sütésben-főzésben, a családod, a magad és a mi örömünkre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin, nagyon köszönöm a gratulációt!! Lassan kezdek kifogyni az ötletekből, van hogy kicsit fáradtnak érzem magam, de eddig még mindig sikerült ezt legyőznöm. Szeretném még pár évig folytatni a blogolást, aztán majd a sors eldönti hogyan legyen tovább. Ölellek!

      Törlés
  4. Éva Gratulálok a blogodhoz, a sok finomságodhoz és a 14 évhez, valamint a kedvességedhez ahogy részletesen leírod a recepteket!!! Még sok szép év et kívánok!! Köszönöm!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a kedves szavaidat és gratulációt! Nagyon örülök hogy tetszenek a receptek, ezután is arra törekszem hogy minél érthetőbben, pontosabban írjam le a receptjeimet, és ne okozzak csalódást senkinek. Ölellek: Éva

      Törlés
  5. Gratulálok blogszülinapod alkalmából és kívánom hogy még sokáig süssél -főzzél családod és a bloglátogatóid örömére ! Ehhez kívánok jó egészséget neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva,nagyon köszönöm a gratulációt, és a jókívánságaidat.

      Törlés
  6. Kedves Gizi! Te vagy a legjobb! A blogod imádnivaló; letisztult, érthető, csodaszép, teli okos, kipróbált recepttel. Gratulálok, és kérlek csináld még jó sokáig hasonló lelkesedéssel, egészséggel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsófi, nagyon, de nagyon köszönöm a kedves szavaidat! Köszönöm hogy hosszú évek óta látogatod a blogot, és külön is köszönöm, hogy el is készíted a kiválasztott recepteket.

      Törlés
  7. Drága Gizi/Éva! Olyan jó. hogy vagy nekünk! Remélem, még sok-sok éven keresztül inspirálsz minket a remek receptjeiddel! Puszillak sok szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sylvia, nagyon köszönöm! Sok receptet szeretnék még elkészíteni, de mostanában a cukormentes receptek kerülnek előtérbe.... persze azok is finomak. Szeretettel ölellek.

      Törlés