2021. április 23., péntek

Csirkeszárny fűszeres-paprikás lisztben sütve.

 


Csirkeszárnyat elég ritkán veszek, mert van hogy nagyon kicsi, és szaporátlannak találom, de most sikerült szép példányokra szert tenni. 😀Az első gondolatom az volt hogy kirántom, majd ezen annyit változtattam, hogy panírozás helyett fűszeres-paprikás lisztbe forgattam bele, majd szép pirosra, ropogósra sütöttem. Így a hús ízletesre és puhára sült, kívül pedig jó ropogós. Én a körettel sem bajlódtam, csakis vegyes savanyúságot kínáltam hozzá, de ízlés szerint tálalhatjuk pl. krumplipürével, gombás rizzsel.....



Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

kb. 10 dkg liszt

1 tk pirospaprika

1 tk füstölt pirospaprika

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 tk csirke fűszerkeverék

1 késhegynyi szerecsendió (el is hagyható)

kb. 5 dl étolaj a sütéshez

 


A csirkeszárny végeket vágjuk le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, és tegyük félre legalább egy fél órára. (a levágott végeket belefőzhetjük pl. egy levesbe)

A liszthez adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt színes borsot, a fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd keverjük össze.

Ezután alaposan forgassuk bele az előzőleg besózott csirkeszárnyat.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkeszárnyakat, fedjük le, mérsékeljük a hőfokot, és süssük a húst kb. 15 percig. (közben fordítsuk át a húst)

Ezután vegyük le a fedőt, emeljük a hőfokot, majd süssük a húst szép pirosra, ropogósra. (közben többször fordítsuk át a húst, hogy ropogósra süljön mindkét oldala.

 


Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy vegyes savanyúsággal, csemegeuborkával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré vagy éppen a gombás rizs. A hús ízletes és puha, kívül pedig jó ropogós.

 

4 megjegyzés:

  1. Finom ebédetek volt, nagyon guszták 😊!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Katalin! A szomszédom mindig így süti a csirkeszárnyat, gondoltam kipróbálom én is. Nagyon finom és ropogós lett, csakis ajánlani tudom Neked is.

      Törlés
  2. Tetszenek a receptjeid. Kipróbálom. Olyan jó, hogy mindent lépésről lépésre leírsz, így könnyen elkészíthető. A fotók pedig szuperek, guszták. Köszönöm szépen. Erzsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsike! Nagyon köszönöm a kedves szavakat, és örülök hogy kipróbálod a receptet. Üdvözlettel. Gizi

      Törlés