2020. október 28., szerda

Sonkás-gombás tekercs.

 


Szeretem a Tante Fanny tészták mindegyikét, még soha nem csalódtam egyikben sem... egyszerűen csak meg kell tölteni édes, vagy éppen sós töltelékkel, majd irány a sütő. A napokban csengetett a futár, és egy hűtőtáskányi Tante Fanny tésztát hozott, melyet ezúton is nagyon köszönök az egész Csapatnak. Mivel ma sok dolgom volt, így a tölteléket előre elkészítettem, és nem maradt más mint megtölteni a tönkölyös leveles tésztát, majd irány a sütő.... A frissen kisült, még meleg sonkás-gombás tekercs pedig nagyon finomra sikerült. Ízlés szerint mielőtt feltekernénk még reszelt sajttal is megszórhatjuk a tölteléket, de ez nálam a nagy sietségben sajnos most elmaradt.😕

 


 

Hozzávalók:

 1 cs Tante Fanny tönkölyös leveles tészta

20 dkg gépsonka

1 ü Bonduelle csiperkegomba (280g-os)

1 db vöröshagyma

2 ek sűrített paradicsom

1 kisebb marék friss bazsalikom

 só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 tk cukor

2 ek étolaj

1 kisebb tojás a lekenéshez

1 ek szezámmag a szóráshoz



A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel apróra. A gépsonkát vágjuk fel kisebb kockákra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A gombát tegyük egy szűrűbe, alaposan csepegtessük le, és vékonyan szeleteljük fel.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott gépsonkát, pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, alaposan keverjük össze, majd egy-két perc kevergetés után, vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

A leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kihűlt tölteléket. 

Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd helyezzük a papírral együtt egy tepsire (pl. gáztepsire), majd kenjük le felvert tojással és szórjuk meg a szezámmaggal. (ízlés szerint mielőtt feltekernénk, még megszórhatjuk reszelt sajttal is....)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk hűlni.

 


Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tölteléket pl. előre elkészíthetjük, majd a hűtőben tároljuk.... így sütés előtt csak meg kell tölteni a tésztát, majd irány a sütő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése