2016. július 5., kedd

Ribizlis-túrós mini csiga.




A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően egyszerűen, és gyorsan finom süteményt varázsolhatunk a tányérunkra, ha pl. váratlan vendégeink érkeznének. Persze azért a leves tésztán kívül, még szükségünk van egy csomag túróra, és ízlés szerinti gyümölcsre, mely nálam most éppen a ribizli volt. A ropogósra sült, frissen illatozó csigáknak pedig garantáltan senki sem tudd majd ellenállni, mert olyan finom.






Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg ribizli





A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá az ízesített túrót. 

Ezután szórjuk meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy mint a bejglit.

A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel kb. 1 cm-es csigákra.  

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat. (sütés közben meg fognak nőni!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)




Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni a csigákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése