2016. július 8., péntek

Meggyes-joghurtos fagyi.





Az előrejelzések szerint, igazán meleg hétvége előtt állunk. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy finom fagyit elkanalazgatni. Mivel nagyon ritkán készül nálam fagyi, így nem is láttam értelmét, hogy beszerezek egy fagylaltgépet. A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverem, majd irány a fagyasztó. Persze azért időnként átkeverem, és ennyi éppen elég is ahhoz, hogy elkészüljön ez a hűsítő finomság. Erre a hétvégére egy meggyes-joghurtos változat készült, melyet a kissé savanykás ízével nagyon jólesett már ma is kanalazgatni.






Hozzávalók:

6 db meggy ízű Danone joghurt (6x125g)
20 dkg magozott meggy
3 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
1 dl víz
4 dl Hulala (v. habtejszín)





A kimagozott meggyet tegyük bele egy edénybe, öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és a vaníliás cukrot.

Ezután főzzük kb. negyed óráig, majd turmixoljuk le, és hűtsük ki egészen. (mire puhára fől, a leve szinte teljesen elpárolog)

A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá az előzőleg megfőzött, leturmixolt, és teljesen kihűtött meggyet, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a meggyes joghurthoz.

Ezután tegyük be a fagyasztóba, majd fél óránként legalább kétszer-háromszor keverjük át robotgéppel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.

Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Kedvelem a meggyet, nagyon ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ezt a fagyit el kell készítened. :) Az előzőleg megfőzött, fűszeres meggyel valami isteni finom.

      Törlés