2014. február 25., kedd

Fekete harcsa morzsa reggelire.




 Az ötletet hogy a fekete harcsa húsából megsütve morzsát készítsek a Hello Hal blogon olvasott "Süllőmorzsa" adta. Gondoltam, ha süllővel működik, akkor fekete harcsával miért is ne működne. Reggeli gyorsan elkészül, mivel a kisebb darabokra vágott halhús hamar átsül, és megpirul. A fekete harcsa húsa eléggé jellegtelen ízű, így bátran, ízlés szerint fűszerezhetjük. Azért a fokhagymát, citromlevet, és az őrölt borsot semmiképpen ne hagyjuk ki. Én reggelire pirítóssal, teával, paprikával és újhagymával tálaltam, és nagyon finom volt.







Hozzávalók:

20 dkg fekete harcsafilé
2 gerezd fokhagyma
halak-fűszersó
citromlé
őrölt színes bors
2 ek olívaolaj






A harcsafilét vágjuk fel apró kockákra. A fokhagymát vágjuk fel szintén apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott harcsafilé darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Forgassuk alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd vegyük a lángot nagyobbra, és kevergetve süssük szép pirosra. Közben kevergessük, nehogy a kisebb morzsákra esett halhús leégjen. (nyáron tárcsán is megsüthetjük)

A kisült halmorzsát frissen, melegen tálaljuk. Én pirítós kenyérrel, paprikával, újhagymával, és teával reggelire kínálta.

1 megjegyzés: