2012. október 13., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek.



Erre a hétvégére megint egy igen egyszerűen, és a sütőben elkészíthető receptet hoztam.  Mivel igencsak hűvösre fordult az idő, így bizony jólesik a sütőből kiáramló meleg, és nem utolsósorban közben elkészül a finom ebéd is. A fűszerezett (nálam sertés karaj) hússzeletekre sajtszeleteket tettem, majd olajbogyót pakoltam a tetejére, végül pedig szorosan feltekertem. Ezután a tepsibe egymásmellé helyeztem, majd egy kevéske fehérbort aláöntve puhára pároltam. Végül sajttal jól megszórtam, majd szép pirosra sütöttem. Közben elkészítettem a rizst, majd köretként azzal tálaltam a töltött hússzeleteket. Az ebéd elkészítése nem tartott bő egy óránál tovább és már tálalhattam is. Természetesen a sertés karaj helyett elkészíthetjük pulyka, vagy éppen csirke mellből is. Köretként kínálhatunk még krumplipürét, amely szintén jól illik ehhez a töltött húshoz.








8 szelet karaj
1-2 cs lapkasajt
10 dkg reszelt sajt
olajbogyó
1 dl fehérbor
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
olívaolaj


A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.

Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük be az előmelegített sütőbe.

Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket.
Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.

Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.


6 megjegyzés:

  1. A szüleimnek nagyon tetszene, majd a házsassági évfordulójukra meglepem őket...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazi ünnepi menü, én sokszor készítem, és biztosan a szüleidnek is ízleni fog.:)

      Törlés
  2. Nagyon szeretem az olajbogyót,most itt olaszo.-ban van ám választék. A jó minőségűt azonban igen borsos áron kínálják itt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit most azért kicsit irigykedem, szuper jó lehet Olaszba. Nézem ám a csodálatos képeket, melyeket felteszel a facebookra. Nem is gondoltam, hogy ott is drága az olajbogyó.

      Törlés
  3. Szivesen megennék egy jó kis adagot ebböl a finom töltött husbol. Nagyon kreativ is igazán finom. Szép a tálalás is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth köszönöm, és én bizony szívesen megvendégelnélek!! Nagyon egyszerű ez a töltött hús, de a sajttal és az olajbogyóval isteni finom.

      Törlés