2012. július 21., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral.



Hétvégi ajánlatom egy finom, szaftos csirkecomb, melyhez köretként én bulgurt (v. tört búzát) kínáltam. A recept nagyon egyszerű, és mivel hétvégére szeretek olyan ételek ajánlani, melyek gyorsan elkészíthetőek, (ez a fogás pedig röpke egy óra alatt elkészül) viszont finomak, így ez az étel sem fog kilógni sorból. A baconös-fűszeres szaftban főtt hús nagyon finom omlós, és ízletes. Köretet pedig mindenki a saját ízlésének megfelelőt készíthet hozzá.







Hozzávalók:

2 db csirkecomb
15 dkg bacon
3-4 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
majoranna
2 db zöldségleveskocka
2,5 dl víz



A combokat vágjuk ketté, a bacont kockázzuk fel, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük  fel.

Egy serpenyőbe süssük szép pirosra a bacont, majd szedjük ki a kisült zsírból. Ezután helyezzük bele a zsiradékba a combdarabokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük fehéredésig, majd szintén vegyük ki a zsiradékból.
Ezután tegyük a serpenyőbe a felszeletelt újhagymát, és pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. 

Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött combokat, és a kisütött bacont, majd óvatosan rázogassuk össze a hagymával. Ezután öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk ki, majd alacsony hőfokon főzzük félpuhára a combokat. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára egy pár kanál szafttal, majd csorgassuk bele a serpenyőbe. Óvatosan rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a bulgurt, majd szűrjük, és öblítsük le. Ezután egy serpenyőbe hevítsünk 1-2 ek olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsöpögtetett bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjük össze.

Tálaláskor szedjük a bulgurt egy tányérra, majd helyezzük rá a combot, és ízlés szerint kanalazzunk rá a zöldborsós-baconös szaftból. Köretként kínálhatunk még rizst, vagy kifőtt tésztát, de egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk.







9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept, szeretek ilyen ételeket enni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem kiamaradhatna a borsó??? Akkor jöhet...:) de jó nagy tállal ám...:)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis szaftos étel, én is szeretem az ilyen csirkés dolgokat. Bulgurt még nem főztem...Gondolom hasonló, mint a tarhonya...

    VálaszTörlés
  4. Látom, a bulgur nálad is sikert arat:)

    VálaszTörlés
  5. Hú, de finom szaftos husi:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!!

    Máskor is szívesen készítek hasonló, szaftos húsokat, de ez most valahogy különösen finomra sikerült. Érdemes elkészíteni, nekem pl. a bulgurral nagyon ízlett.

    VálaszTörlés
  7. Hát ezt a finom csirkát a bulgurral el mulasztottam! Nagyon finom szaftos csirke, a szósszal, és a zöldbosó a bulgurral nagyon guszta, pározva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm kedves Elizabeth!!! A szaft nagyon finom lett a baconnel, ezt az ételt biztosan még sokszor elkészítem.

      Törlés