2010. július 8., csütörtök

Petrezselymes-fűszeres vajjal töltött csirkemell párolt zöldségekkel.


Mostanában szinte csak hagyományos ételeket főzök, mint pl. töltött paprika, tökfőzelék stb...Tegnap viszont csirkemell készült méghozzá, hogy ne legyen unalmas, felszúrtam és megtöltöttem fűszeres vajjal, majd baconbe tekerve sütöttem meg. Köretnek pedig sütőzacskóba sütött zöldségeket, és sült krumplit kínáltam hozzá. Így nem is volt sok gondom a főzéssel, mert az előkészületeken kívül a sütő elvégzett helyettem mindent. A hús nagyon finom szaftos lett a közepében lévő petrezselyemtől pedig remek ízt kapott. Legközelebb előre elkészítem ezt a fűszeres vajat, majd jégkocka tartóba lefagyasztom, úgy könnyebb lesz a húsba tölteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egy finom, ám kevés munkával járó ebédet felszolgálni.


2 db filézett csirkemell
1 cs bacon
petrezselyemzöld
5 dk vaj

őrölt bors

A petrezselyemzöldet felaprítani, majd a vajjal és az ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal jól kikeverni.
A csirkemellet felszúrni, majd beletölteni a vajas masszát. Hústűvel átszúrni, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni. Végül bacon szeletekbe betekerni. Vajjal kikent tepsibe egymásmellé helyezni, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütni.

Köret:

cukkini
gomba
sárgarépa
krumpli

ételízesítő
majoranna
őrölt fehérbors
olívaolaj

A zöldségeket feldarabolni, majd sütőzacskóba helyezni és ízlés szerint fűszerezni. Egy kevés olívaolajat önteni rá, majd jól összerázni, hogy a fűszerekkel és az olajjal összekeveredjenek. A zacskót jól bekötni és előmelegített sütőben készre párolni.

A krumplit meghámozni, majd félbevágni. Egy tálba tenni majd sózni, borsozni, megszórni majorannával és egy pici pirospaprikával. Olívaolajat önteni rá és jól összeforgatni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezni. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
A csirkemellet a párolt zöldségekkel és a sült krumplival tálalni.

8 megjegyzés: