2010. március 4., csütörtök

Céklás tészta tárkonyos-tejszínes csirkemellel




Ma megint egy olyan ételt készítettem el amit a napokban Vásáry André főzött a vendégeinek a vacsoracsatában. Igaz ő bordó tésztának nevezte el, de szerintem inkább rózsaszín a céklától. Persze az teljesen teljesen mindegy is hogy milyen a színe, az íze volt számomra a fontos. Csalódnom most sem kellett, mivel szeretem a céklát, és a tejszínes ételekről már nem is beszélve. Lehet kicsit furcsán hangzik, hogy céklát párosítani a tésztával, de állítom nagyon finom!!! Tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálaltam és a két íz remekül illik egymáshoz. Annyit változtattam a recepten, hogy én megfőztem a céklát, nem pedig nyersen reszeltem le. Szerintem a nyers cékla annyi idő alatt, amennyi az elkészítéséhez szükséges, nem puhult volna meg teljesen. Céklaimádók ki ne hagyják!!!






Hozzávalók két személy részére:

1 nagy cékla
20 dkg tészta
5 dkg vaj
őrölt fehér bors
ételízesítő
2 dl tejszín


A céklát puhára főzni, majd hagyni teljesen kihűlni. Ezután  nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe a vajat felhevíteni, majd hozzáadni a lereszelt céklát. Ízlés szerint fűszerezni, majd többször átkeverve pár percig párolni.

Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól kiforralni és szép lassan addig főzni ameddig teljesen besűrűsödik. (éppen csak maradjon egy kis szaftja)
A tésztát (én masni tésztát főztem ki) enyhén sós vízben kifőzni, majd leöblíteni hideg vízzel.
Ezután alaposan lecsepegtetni, majd a tejszínes céklához önteni, és jól összeforgatni. Ha szükséges még kicsit utána ízesíteni.
Ízlés szerint elkészített csirkemellel, vagy szaftos hússal tálalni. Én tárkonyos-tejszínes szószban készítettem el a csirkemellet, és azzal tálalta. A tészta és a szaftos csirkemell nagyon jól összeillettek.

12 megjegyzés:

  1. Minden összetevőjét szeretem,biztosan így egyben is ízlene!-most pont kalóriamegvonó(kímélő) étrenden vagyok,amibe a csirke,cékla passzol..kis tészta is jöhet :)

    VálaszTörlés
  2. tök jól néz ki a rózsaszín tészta! a rózsaszín, azaz céklás krumplipürétől viszont érdekes módon kicsit idegenkedem.olyan fura. nem szép.

    tárkony? tejszín? érzem a számban az ízüket.tökéletes! :)

    VálaszTörlés
  3. Te Gizi?!Szerintem Te ezt direkt csinálod!Kínzol itt engem ilyen finomságokkal?!Nem elég hogy a tv-t is epekedve nézem amikor főznek benne,erre még Te is...Legközelebb egy tányérkával...légyszives:)

    VálaszTörlés
  4. Ha gondolod majd nézz be hozzám (Bár tudom, hogy már megkaptad :) )

    VálaszTörlés
  5. andi!
    Akkor ez pont neked való recept!!! Nekem nagyon bejött!!!:))

    VálaszTörlés
  6. christaylor!
    Még krumplipürének én sem próbáltam, pedig már készülök rá jó ideje. Ez biztosan neked is ízlett volna!!! Bátran merem ajánlani!!:))

    VálaszTörlés
  7. Niki!
    Nem olyan családból származom én, hogy kínozzalak téged!!!:))))
    Inkább küldök legközelebb neked is. Olyan finomakat főznek, hogy alig bírom kivárni, hogy megcsináljam, és így lehet ti is bátrabban meritek bevállalni.:)

    VálaszTörlés
  8. Melli!
    Oké, de hova????????????:)))

    VálaszTörlés
  9. Zsiri!
    Köszönöm!!!!!! Megyek és benézek hozzád!!:)

    VálaszTörlés
  10. Hozzám is kukkants be,én is adom neked :) :)!

    VálaszTörlés
  11. andi!
    Köszönöm!!! Már megyek is és bekukkantok!!:)

    VálaszTörlés