2010. január 20., szerda

Fahéjas-vaníliás öntet almás süteményekhez




Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészül, és pl. az almás sütemények kísérőjeként én sokszor készítem el ezt az öntetet, vagy nevezhetném éppen szósznak is. A vanília pudingot kicsivel több tejjel főzöm fel, így sima és krémes lesz, a fahéjtól pedig remek ízt kap. Az almás süteményeket, jó fahéjasan szeretjük, így nagyon is összeillenek. A minap éppen almaszeleteket sütöttem palacsintatésztába (recept itt megtalálható) és ahhoz kínáltam. A kettő együtt pedig nagyon finom volt.






Hozzávalók:

1 cs vaníliás pudingpor (v. tejszínízű)
7 dl tej
4 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj (ízlés szerint)


A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel.

A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd néha megkeverve, melegítsük forráspontig.

Amikor már majdnem forr a tej, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a simára kevert pudingos tejet. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Ekkor vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy kevés porcukorral, majd takarjuk le egy fóliával, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk almás, vagy éppen körtés sütemények mellé.


8 megjegyzés:

  1. Jól tetted bizony hogy leírtad! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nálunk nagyon kelendő lesz! :o)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gizi!
    Jöhet egy kis játék? Ha benne vagy, látogass el hozzám.

    Megint annyiféle finomságot csináltál, hogy csak kapkodom a fejem. :-)

    VálaszTörlés
  4. Andi!
    Pedig először gondolkodtam rajta, hogy érdekel-e valakit.:)

    VálaszTörlés
  5. Lori!
    Köszönöm hogy benéztél!!! Örülök hogy neked is tetszik a recept::)

    VálaszTörlés
  6. Szia Ani!
    Köszönöm!! Megyek és bekukkantok hozzád!!:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó ötlet! Nálunk biztos beválik, mert nagyon szeretjük a fahéj ízét...

    VálaszTörlés
  8. Liza!
    Köszönöm! Még az almás pitéhez is nagyon finom.:)

    VálaszTörlés