2020. július 3., péntek

Az én kis birodalmam.....





Elkészült az én kis birodalmam..... melyet az évek alatt olyan sokszor megterveztem, de mivel nem szeretem körülöttem a változásokat, változtatásokat, így mindig csak halogattam. Aztán az év elején egy hirtelen ötlettől vezérelve, úgy döntöttem, hogy bizony nekem új konyhabútor kell.... persze azért a tervezgetést nem siettem el, sőt annyira nem, hogy a végén belefutottam a vírusos időszak kezdetébe, na akkor meg azon aggódtam hogy elkészül-e időben. Persze egy remek mesterember tanácsait is megfogadva készültek a tervek, majd az Ő két keze munkájának köszönhetően készült el a számomra gyönyörű konyhabútor. Az aggodalmam persze azért nem volt alaptalan.... a régi konyhabútor már nem volt a helyén.... az új meg még nem volt. Így aztán felváltva aggódtam, izgultam, bosszankodtam, türelmesen várakoztam, és végül meg is lett az eredménye mindezeknek. Ma már örömmel töltök el minden percet az új konyhámban, és használom az új készülékeimet, melyek mind-mind BOSCH márkával ellátottak, és az új edényeimet.





Mivel a konyhám kb. harminc évvel ezelőtt lett kialakítva, és a régi konyhabútor teljesen más stílust képviselt (persze azért az is a modern konyha képét tükrözte) így az új bútornál kénytelen voltam kompromisszumot kötni, és az új sütő, a konyhabútortól elkülönülve más helyre került, de ezt így utólag már nem is bánom. Felette egy kétpolcos szekrény, alatta pedig két hatalmas fiók áll a rendelkezésemre.... persze már dugig megpakolva.





Fontos volt számomra a mosogató, melynél ragaszkodtam hogy kétmedencés, és gránit legyen, a hozzá illő csapteleppel. Szintén jó választás volt!!!





Bevallom a mosogatógép teljesen új fejezetet nyitott meg számomra, mert igaz régen készültem már azt is beszerezni, de eddig mindig lebeszéltem magamat róla. Most már tudom hogy nagy hiba volt, mert a mosogatással töltött, és most már felszabadult időmet hasznosabban is eltudom tölteni.





A kerámia lap..... melyen agyaltam a legtöbbet, mert a régi gázzal és villannyal  működő tűzhelyemmel nagyon elégedett voltam, és féltem a cserétől. Talán ez volt az amin a legtöbbet gondolkodtam, de ma már tudom hogy szintén jól döntöttem, hogy a kerámialapot választottam. A kezelése roppant egyszerű, sokkal takarékosabban lehet rajta főzni, és nem mellesleg olyan jól mutat beépítve a konyhapultba. A felette elhelyezkedő páraelszívó pedig megfizethetetlen.... mivel nincs ételszag a lakásban.





Míg a felső szekrénysor a régihez hasonlóan polcos és nyitható ajtóval rendelkezik, addig a lenti rész fiókos. Így pl. a kerámialap alatt is, és mellette is, nagy és mély fiókok helyezkednek el, melyekbe sokkal, de sokkal több minden fér el, mintha polcos és nyitható ajtajú lenne. Fér bele bőven edény, melyek könnyen ki, és bepakolhatóak.





A végén helyet kapott a kis fiókos szekrény, melyet ugyan a radiátor közelsége miatt nem lehet egészen kihúzni, de ez egyáltalán nem akadályoz, sőt ide olyan dolgok kerültek, melyeket úgysem használok minden nap.....




 
Végül pedig úgy döntöttem, hogy az új konyhabútorhoz, új edények illenek, így szintén jól átgondolva, ezerszer végiggondolva és nézve, a Delimano FiveStar Legend teljes edénykészletére esett a választásom.





Minden egyes darabbal elégedett vagyok. Az edények, serpenyők tapadás mentesek, a bevonatuk karcálló, nagyon jól vezetik a hőt, így a főzési idő is lerövidül. Szintén jó választásnak bizonyult, nagyon elégedett vagyok vele.






Új konyha, új edénykészlet, így nincs is más hátra mint hogy bevegyem magamat a kis birodalmamba, és máris folytatódhat a sütés-főzés.


17 megjegyzés:

  1. Csodás minden élvezet lehet ilyen konyhában a "munka" ! Használd egészséggel!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, nagyon szép lett minden.
    Nehéz nekifogni a változtatásnak, hisz rengeteg munkával, aggodalommal jár, de végeredményt látva, megérte.
    Neked jó főzőcskézést, kicsit önző módon nekünk sok új receptet kívánok.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a gyönyörű új konyhádhoz, a sok kitartó munkádhoz és a megtervezéséhez! Öröm lesz itt sütni főzni és persze mindent elfogyasztani 😀

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű a konyhád, szépséges és praktikus!! Minden okosan van megtervezve, most már a sok finomság elkészítése jöhet.

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok az új konyhádhoz és az új edényekhez. Látszik, hogy gondosan megtervezted, gyönyörű. Használd egészséggel a saját és családod örömére és a mi épülésünkre!

    VálaszTörlés
  6. Évikém! Szívből gratulálok. Gyönyörű. Sok boldogságot az új "kuckód"-hoz!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gizi!
    Gratulálok, csodás az új konyhád!
    Leld sok örömödet benne, akárcsak a fantasztikus edénykészletedben!
    puszi

    VálaszTörlés
  8. Csodálatos lett a konyhád!! Használd jó egészséggel!
    Sylvia

    VálaszTörlés
  9. Nagyon, nagyon köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat! Szép lassan kezdünk összeszokni, mert bizony volt hogy megszokásból a régi helyén kerestem a dolgokat.... :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép és nagyon praktikus a konyhád!
    Minden változtatásoddal nagyon egyetértek. Nálunk is folyamatban van a csere, pont ezekkel az elvekkel, az alsó fiókos szekrényekkel. Kerámia lap is csak azért nem lesz nálunk, mert nem bírja a hálózat.
    Gratulálok, nagyon jó választás volt minden. Alaposan megfontoltad, de megérte. Régóta a legszebb konyha, amit láttam, mindamellett a legpraktikusabb is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a kedves szavakat, és a dicséretet. Sokáig halogattam a cserét, de most nagyon élvezem az új konyhámat. A fiókos szekrények nagyon praktikusak, jól döntöttél hogy Te is azt választod. Rengeteg hely van benne, de a többi szekrényben is. A kerámialapot is nagyon szeretem, de azért vannak hátrányai is.... így ne bánd hogy nem az lesz Nálad. Először is nagyon kényes, és vigyázni kell, nehogy pl. a zsír ráégjen főzés közben, mert nehezebb letakarítani mint a gáztűzhelyről. Nekem pl. meg kellett tanulnom rajta főzni, mert egészen más idő alatt készül el az étel, mint a gáztűzhelyen. Előtte nekem kombinált tűzhelyem volt, melynek a sütője működött csak villannyal, azt bátran merem ajánlani, mert a gáz és a villany nagyon jól működik együtt.
      Csodaszép és praktikus konyhát kívánok Neked is, melyben készítsél majd sok-sok finomságot a család részére. Előre is gratulálok hozzá!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen! Küldök majd én is neked fotót, amikor elkészül (e-mailben).
      Nagyon-nagyon tetszik a választásod, legyen sok örömed benne!

      Törlés
    3. Nagyon köszönöm! Előre is köszönöm a fotókat, és biztos vagyok benne, hogy a Te konyhád is nagyon szép,és praktikus lesz.

      Törlés
  11. Képzeld, többször ránézek a konyhádra. gyönyörködöm benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, hogy gyönyörködsz benne..... én minden ott töltött pillanatot élvezek. Imádom!! :)

      Törlés
  12. Még csak most döbbentem rá, hogy egy klikkel meg lehet nézni a konyhádat. Nagyon tetszik. Érdekesnek találom, hogy nem egyforma az alsó és a felső szint előlapja. Mi a telken akarunk konyhabútort cserélni. Elgondolkodtam a fiókos megoldáson. A csempe is gyönyörű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, és örülök hogy tetszik az új konyhám.... imádom! Sokáig halogattam, de nagyon örülök hogy rászántam magamat pedig a régi is szép volt. Mindenképpen kétféle színt gondoltam , és nem bántam meg. A fiókos megoldás pedig egy áldás. Sokkal könnyebb elpakolni, nem kell az alsó résznél szinte négykézláb állni, hogy a beljebb lévő edényeket is elérjem. Én csakis ajánlani tudom Neked is, meglátod nagyon megszereted majd. Ha elkészül az új konyhád kérlek tegyél majd fel róla képeket, de biztosan nagyon szép lesz.

      Törlés