2013. december 3., kedd

A MAGGI OKOSKONYHA közös receptversenye, és a zsűrizés.

Október közepén a MAGGI  Okoskonyha receptversenyt hirdetett meg. A verseny lényege, hogy az Okoskonyha.hu olyan receptekkel gazdagodjon, amelyekből a leírtak segítségével és a fényképek alapján könnyedén házias, finom, tápláló ételek készüljenek. Plusz pontért a versenyzők nagy része MAGGI termékeket is belefoglalt a receptekbe. Mai rohanó világban igen kedveltek ezek az ételalapok, ízesítő kockák, levesek, különböző szószok, és a fűszeres papirusz, mivel a háziasszonyok időt takaríthatnak meg a felhasználásukkal. Nem utolsó sorban pedig az ételek sokkal ízletesebbek lesznek ezen termékek felhasználásával. Lehet ere most sokan felkapják a fejüket, és lekicsinylően néznek azokra akik ételízesítőt használnak, de saját, és kihangsúlyozom, csakis saját véleményem, hogy szerintem mindenki használ ételízesítőt. Az már más kérdés, hogy vannak akik felmerik vállalni, (és Ők vannak szerintem többségben, közöttük Én is) és vannak olyanok akik nem. Az én nagymamám is, és az édesanyám is remek háziasszonyok voltak, és nagyon finomakat főztek, és emlékszem már Ők is tettek az ételekbe a sok zöldség mellett még ételízesítőt is. Igaz akkor még nem volt ilyen bőséges a kínálat, és volt hogy csak nehezen lehetett hozzájutni. A mai háziasszonyoknak viszont már számtalan MAGGI termék áll a rendelkezésükre, melyekkel megkönnyíthetik, meggyorsíthatják egy finom ebéd, vagy éppen vacsora elkészítését.


A receptverseny tehát elindult, melyre minden fakanálforgató konyhatündér benevezhetett az általa elkészített régi kedvenc, vagy egy teljesen új, MAGGI termékeket is tartalmazó recepttel. Engem pedig ezzel egy időben az a megtiszteltetés ért, hogy én is vegyek részt a beküldött, és kiválasztott ételek zsűrizésében. Figyelemmel kísértem a beérkező pályamunkákat, és már akkor láttam, hogy jobbnál-jobb receptekkel neveznek be a háziasszonyok. Aztán egy géppel történt előválogatás után elérkezett a zsűrizés ideje. Bizony nehéz volt a választás, mert több olyan recept is volt, melyeket elolvasva, a fotókat megtekintve, jó nagyokat nyeltem, mert olyan gusztusosak voltak.


Végül meghoztam a döntésemet, és több szempontot is figyelembe véve, felállítottam a receptverseny során feltöltésre került receptek közötti saját sorrendemet.


1.  Kacsamell kakukkfüves lapcsánkával, fűszeres bormártással

2.  Csirkeragu zöldségekkel

3.  Tejszínes, brokkolis lepény

4.  Csíkostokány főtt tésztával

5.  Mézes sült csirke krumplival és salátával

6.  Sütőtökös brownie (mely semmilyen MAGGI terméket nem)


Gratulálok a versenyzőknek az általuk elkészített ételhez, és további jó főzőcskézést kívánok, természetesen a kiváló MAGGI termékekkel. 


8 megjegyzés:

  1. Halkan jegyzem meg, hogy NEM MINDENKI használ ételízesítőt. Én például nem, már évek óta. 3 évembe telt, hogy most 78 éves Édesanyámat rávegyem, de már jó ideje Ő sem használ. És ismerek még pár embert, aki szintén nem, és nem nyíltan nem, hanem NEM :-). Az sem igaz, hogy minden étel finomabb vele, csak egyenízű és sokan rákattannak a glutamát tartalma miatt. Mindenkinek javaslom, használjon inkább jó minőségű alapanyagot és friss fűszereket ételízesítő nélkül és meg fog lepődni, mennyivel jobb ízű minden! Természetes, egyedi, nem egyenízű, agyon-ízfokozott!
    Inkább tanítsuk meg tisztességesen főzni a fiatalokat, minthogy arra buzdítsuk, hogy használjanak alapporokat, kockákat, meg egyéb műszarokat, mert előbb-utóbb elhiszik szegények, hogy zöldborsó főzeléket is csak tasakba zárt alapporral lehet főzni. Pedig nem!
    Bocs, de a nagy megtiszteltetés mellett ez most ki kívánkozott belőlem :-)

    VálaszTörlés
  2. Pont most posztoltam én is... :o)

    VálaszTörlés
  3. Én ugyan már egy ideje nem használok ételízesítőt, de neked szívből gratulálok a téged ért megtiszteltetéshez. A tv paprikát pedig csak a te fotód miatt fogom megvenni :)

    VálaszTörlés
  4. A glutamátos ételízesítőkkel főzött ételek ízét csak finomabbnak érezzük, nem finomabbak. A kémiai szer az agyunkat ügyesen megmanipulálja és a kis butus azt hiszi, hogy finomabb,a vele főzött étel, de nem az. Ráadásul függőséget okoz! Sajnos tényleg nehéz róla "lakttanni", de megéri! Szinte mindig van a fagyasztómban valódi hús illetve zöldségleves. Ezeket a sorokat én is maximális tisztelettel írom.

    VálaszTörlés
  5. Gizi, gratulálok a megtiszteltetéshez! :)

    VálaszTörlés
  6. Nem, nem használ mindenki ételízesítőt. Gabojsza és Kisildi szavaival értek egyet. Még az sem igaz, hogy az étel finomabb lesz tőle, mert nem.
    Krisztit pedig azért nem érte kritika, mert ő amellett, hogy elvállalta a feladatot, nem kezdte el jónak beállítani a Maggi színezékkel és glutamáttal teleszórt termékeit.
    Nagy megtiszteltetés, hogy felkértek, de kérlek tedd meg a saját és a családod egészségének érdekében, hogy utánaolvasol az összetevőknek és azok hatásainak. Az ételek sokkal finomabbak a valódi ízükkel.

    VálaszTörlés
  7. Nem, nem igaz, hogy finomabbak az ételek a glutamáttal és színezékkel telenyomott ételízesítőkkel. Kérlek olvasd el az összetevőket és ezek hatásait a saját és a családod egészsége érdekében.

    VálaszTörlés