2022. január 23., vasárnap

Kókuszos-citromos muffin cukorbetegeknek. (Air Fryer Touch-ban sütve)

 


A muffin az egyik kedvencem, mert egyszerűen csak összekeverjük a masszát, majd formába kanalazva irány a sütő..... ez most is így történt, azzal a kis változtatással hogy a muffin nem tartalmaz sem lisztet, sem pedig cukrot, így a cukorbetegek nyugodtan fogyaszthatják. A muffint megsüthetjük a sütőben is, de mivel én a napokban vásároltam egy Delimano Air Fryer Touch forró levegős sütőt, így abban sütöttem meg. Ez volt az első sütemény mely a forró levegős sütőben készült, de mivel elégedett vagyok a végeredménnyel, így nem az utolsó. A muffin teteje kissé ropogósra sült, a belseje viszont nem száradt ki, finom szaftos maradt.

 


 

Hozzávalók 8 db muffinhoz: 

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg zabpehely (zabpehelyliszt)

1 ek eritrit

2 dl tej

1 ek étolaj

1 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

1 db tojás (nagy)

1 kk vaníliaaroma

1 tk sütőpor (púpozott)

1/2 kk őrölt fahéj 

csipet só


A zabpelyhet kávédarálón daráljuk le. (ha zabpehelylisztet használunk akkor nem kell ledarálni)

Ezután adjuk hozzá a sütőport, a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, és keverjük alaposan össze.

A tojáshoz adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a citromlevet, étolajat, és keverjük simára, majd keverjük hozzá a tejet is.(ízlés szerint több citromlevet is adhatunk hozzá)

Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a tojásos-tejes.... keveréket, és szintén keverjük simára.

Amennyiben sütőben szeretnénk sütni, a muffinformát béleljük ki papírkapszlival, vagy szilikonos muffin formával, majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (Én Air Fryer Touch forró levegős sütőben 170 fokon 20 percig sütöttem.)

Én a napokban vásároltam egy Delimano Air Fryer Touch forró levegős sütőt, így abban sütöttem meg a muffint. A tésztát szilikonos muffin formába kanalaztam, majd behelyeztem a sütőbe egy rácsot, arra tettem a tésztával megtöltött formákat, és 170 fokon 20 perc alatt készre sültek a muffinok.


 


A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. A muffin kívül kissé ropogós, a belseje viszont nem szárad ki sütés közben, finom szaftos marad.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porrá őrölt eritrittel, majd úgy kínáljuk.


5 megjegyzés:

  1. Nagyszerű süteménnyel avattad fel az új sütődet! Örülök, hogy most már finom és egészséges ételeket, sütiket tudsz majd könnyedén sütni, amik váljanak egészségetekre. Én is pont ma sütöttem megint a - gondolom a tiédhez hasonló - olaj nélküli fritőzben hasábkrumplit 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A te sütőd is hasonló mint ahogy írod, láttam amikor feltetted a blogodba. A muffin nagyon jól sikerült, és éppen azért vettem, hogy ne kelljen a nagy sütőt bekapcsolni, hiszen a diétás sütiket csak én eszem. :) Krumplival próbáltam ki, finom lett, csak sajnos azt nem ehetek, de a férjemnek ízlett.

      Törlés
  2. Kedves Éva! Én is vettem sütőt, kisérletezem, örülnék ha irnál pár kipróbált receptet! Köszönöm:Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Kedves Zsuzsa! Én is a napokban vettem, így a sült krumplin, zöldségen, és a muffinon kívül még nem nagyon tudok receptről beszámolni. Viszont ahogy elkészül egy-egy új, akkor azt fel is teszem ide a blogba. A Cookpadon van egy kísérletező fiatalember, Ő minden receptjét meg is osztja, én is ott nézelődök. Belinkelem ide az oldalát, másold be a keresőbe, és ott biztosan találsz majd Te is kedvedre való receptet. Sütött már benne húsokat, zöldségeket, de még piskótát is. Nézd meg, sok ötlet van nála. Itt találod meg: https://www.facebook.com/grillninja.hu

      Törlés