2020. június 12., péntek

Füstölt sajtos-zöldséges pizza fürjtojással.




A pizzát szerintem a felnőttek, és a gyerekek egyaránt szeretik, nálunk is nagy kedvenc. A pizzatésztát elkészíthetjük mi magunk is, de van amikor nincs rá elegendő idő, na akkor bizony jól jön a készen megvásárolható is. Én pl. nagyon szeretem a Tante Fanny tönkölyös pizzatésztát, így most is azt hívtam segítségül. A fűszeres sajtos-tejföllel megkent tésztáról most pl. lemaradt a hús, viszont került rá bőven a zöldségekből... és a fürjtojásból is, melyet ízlés szerint süthetünk lágyabbra, vagy éppen keményebbre. A pizzatésztát pedig ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk.....






 Hozzávalók:

15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl (20%-os)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 kisebb csokor snidling
 




A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A főzővízbe tegyünk egy fél kávéskanál szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép színe a zöldségeknek.)

A reszelt sajtból vegyünk ki egy keveset, a maradékhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, és keverjük össze.

A pizzatésztát csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük egy nagyobb méretű tepsire.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a sajtos-fűszeres tejfölt, majd pakoljuk rá az előzőleg roppanósra főzött, és kihűtött zöldségmixet.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25 percig, majd vegyük ki, üssük rá a fürjtojásokat, szórjuk meg a félretett reszelt sajttal,  tegyük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 perc alatt sütöttem készre.)


Tipp:
Miután a fürjtojással visszatettük a sütőbe, attól függően süssük tovább, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy éppen keményebbre szeretnénk sütni. Én pl. lágyabbra sütöttem.)





Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pizzát, majd úgy kínáljuk. Én zöldségmixet használtam, de ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk a tésztát.


A fürjtojás a következő linkre kattintva megrendelhető:

Fürjes Major

Telefonos megrendeléshez pedig hívd a:  +3630 515 6108  Leicht-Érdi Gabriella.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése