A gyerekek nagy kedvence a Kinder tejszelet, de valljuk be, mi felnőttek is szívesen elnassolunk egy-egy szeletkét. Mivel elég régen sütöttem már egy nagyon krémes, és nagyon habos tortát, és itt volt az ideje hogy ezt bepótoljam, így jött az ötlet, hogy legyen az pl. egy tejszelet torta... A kakaós piskótát a jól bevált receptem alapján sütöttem, majd elvágtam kétfelé. Ezután jött a krémes hab, és a közte megbújó csokoládé rétegezése. Lehet első olvasatra kissé időigényesnek tűnhet ez a torta, de a rétegek között a tortának a hűtőben kell tölteni némi időt hogy kellően megdermedjen..... Az elkészült torta pedig olyan finom, hogy egy szelet biztosan nem lesz elég belőle.
Hozzávalók kb. 23 cm-es tortaformához:
12,5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojás (nagy)
12,5 dkg liszt
2,5 dkg holland kakaó
3 ek forró víz
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt keverjük jó habosra. (legalább a háromszorosára)
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a 3 evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, ezután szitáljuk a cukros tojáshabhoz, majd fakanállal, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük, forgassuk össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Amikor a tészta kihűlt, vágjuk el két egyforma tortalappá.
Alsó krémréteg hozzávalói:
2 dl Hulala (v. habtejszín)
12,5 dkg mascarpone
1 tk vanília aroma (Dr Oetker)
10 dkg porcukor
5 gramm Dr Oetker Expressz zselatin fix
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét, majd keverjük habosra.
A Hulalát (v. habtejszínt) kezdjük el felverni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett, szórjuk hozzá a zselatin fixet, és keverjük tovább, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután a mascarponekrémhez apránként keverjük hozzá a felvert tejszínhabot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele az egyik tortalapot, majd egyenletesen kanalazzuk rá a habos krémet.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
Csokoládés réteg hozzávalói:
10 dkg étcsokoládé (70%-os)
3 dkg vaj
Egy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük éppen csak langyosra.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd a krémre egyenletesen csorgassuk rá a csokoládét, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Felső krémréteg hozzávalói:
2 dl Hulala (v. habtejszín)
12,5 dkg mascarpone
1 tk vanília aroma (Dr Oetker)
10 dkg porcukor
5 gramm Dr Oetker Expressz zselatin fix
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét, majd keverjük habosra.
A
Hulalát (v. habtejszínt) kezdjük el felverni, majd amikor már kezd
habosodni, állandó keverés mellett, szórjuk hozzá a zselatin fixet, és
keverjük tovább, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután a mascarponekrémhez apránként keverjük hozzá a felvert tejszínhabot.
Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd a csokoládérétegre egyenletesen kanalazzuk rá a habos krémet, majd tegyük rá a másik tortalapot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, és tegyük vissza hűtőbe legalább fél órára.
Csokoládébevonat hozzávalói:
12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
3 dkg vaj
Egy
fém tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a felkockázott
vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése