2019. november 13., szerda

Sajtos-zöldséges lepény fürjtojással.




A napokban csengetett a futár, és egy Tante Fanny tésztákkal megpakolt csomagot adott át. Nagyon megörültem, mert teljes mértékben elégedett vagyok a tésztákkal, és csakis ajánlani tudom mindenkinek. Szeretem mindegyik tésztát, legyen az pizzatészta, édes vagy sós linzertészta, rétestészta, vagy éppen leveles tészta melyből többféle is a rendelkezésünkre áll. Mivel a kész tésztákat csak meg kell vásárolni, és más gondunk nincs is vele, ezzel is megkönnyíthetjük a dolgunkat, így egyszerűen csak a töltelékre kell koncentrálnunk, és már készülhetnek is a finomságot. Én most egy finom húsmentes lepényt sütöttem, sajttal és zöldségekkel megpakolva, melyhez tönkölyös leveles tésztát használtam. A tészta jó ropogósra sült, a töltelék pedig finom szaftos volt, így gyorsan el is fogyott az utolsó morzsáig.






 Hozzávalók:

50 dkg vegyes zöldség (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó...)
20 dkg füstölt sajt
2 dl Meggle főzőkrém (20%-os)
2 ek liszt
2 db tojás (nagy)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)





A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

A főzőkrémhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.

A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb. 10 dkg-ot  tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos... keverékhez.

A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.

Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes... keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.

Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon, és majd azzal tálaljuk a lepényt.





Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése