2014. március 10., hétfő

Fekete harcsa tejszínes szószban metélt tésztával.




Kint tavaszias, napsütéses idővel, bent a lakásban pedig egy gyors ebédfőzéssel kezdődött el a hét. Egy halas-tésztás ételre esett a választásom, melyet én  fekete harcsából készítettem, de afrikai harcsával is készülhet. Az egész ebédfőzés nem tartott fél óránál tovább, mivel a harcsa igen rövid idő alatt megfőtt, a tésztát is csak ki kellett hozzá főzni, és már tálalhattam is. A tejszínes-fűszeres harcsa jól illett a metélt tésztához, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá.








Hozzávalók:

40 dkg fekete harcsafilé (v. afrikai harcsa)
1 cs újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk halfűszerkeverék
őrölt fehér bors
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
1 ek kukoricaliszt (kisebb)
2 dl főzőtejszín
2 ek olívaolaj







A halfilét vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Az olívaolajat hevítsük fel egy wokba, (v. serpenyőbe) adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott harcsafilét. Keverjük össze, és pirítsuk addig, még a hal húsa kifehéredik. Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, és a fűszerekkel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk 5-6 percig.

Amikor már kellően megpárolódott, szórjuk meg a kukoricaliszttel és óvatosan forgassuk össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd addig főzzük még kellően besűrűsödik a szaft. (közben többször rázogassuk meg, de keverni már ne keverjük, mert a puhára főtt halhús különben szétesik)

Közben főzzük ki a tésztát, vagy készítsük el az ízlés szerinti köretet.

Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejszínes-fűszeres harcsát, és így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése