2013. július 16., kedd

Mentás cukkinsaláta.



 A cukkini egy igen megosztó zöldségféle, mert valaki vagy nagyon szereti, vagy éppen meg sem tudja kóstolni. Én az előbbi csoportba tartozom, és bátran mondhatom, hogy imádom. Még néhány évvel ezelőtt, csakis kirántva ettük meg, ma már számtalan cukkinivel készült főételt, süteményt, vagy éppen salátát készítek a kertben frissen leszedett, zsenge cukkiniből. (cukkini receptek itt megtalálhatóak) Salátát is készítettem már, de más ízesítéssel, és mivel az a család kedvence lett, így amikor ránéztem a mentabokorra, gondoltam az ebédhez mentával ízesített cukkinisalátát készítek. Így is nagy sikere volt, mivel sült húsok mellé nagyon jól illik ez az ízvilág.





Hozzávalók:

1 közepes méretű cukkini
2 dl tejföl
2-3 ek majonéz
menta (ízlés szerint)


A cukkinit gyaluljuk le vékonyra, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk egy rövid ideig állni. Ezután alaposan nyomkodjuk ki.

A mentát vágjuk fel apróra. (mindenki ízlésének megfelelő mennyiséget, én nem sajnáltam egy jó maréknyit felvágtam)

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd keverjük hozzá az apróra felvágott mentát is. (ízlés szerint egy pici cukrot, vagy édesítőszert is keverhetünk hozzá)

Végül az alaposan kinyomkodott cukkinit keverjük össze a tejfölös-majonézes-mentás keverékkel, majd hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor sültek mellé kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Jól látom, hogy héjastól gyalultad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Mária, a gyenge cukkinit én mindig héjastól gyalulom le. Természetesen , ha úgy nem szereted, meg is pucolhatod hozzá mint az uborkát.

      Törlés
  2. Köszönöm szépen, kipróbáltam, tényleg nagyon finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ízlett!!! Van még néhány cukkinisaláta receptem, és mindegyik nagyon finom. Csakis ajánlani tudom neked is. A cukkinis receptek között megtalálod őket.
      Szép hétvégét kívánok!!

      Törlés