2013. április 30., kedd

Mascarponekrémes-epres leveles.



 Holnap lesz május elseje, a munka ünnepe. Gondolom sokan indulnak majd el különböző rendezvényekre, és lesznek olyanok is akik inkább otthon, a családdal töltik ezt a napot. Ilyenkor általában előkerülnek a kerti grillek, és a sülnek majd a finomabbnál, finomabb húsok. Persze azért a sült húsok, kolbászok, és saláták után mindenki szívesen elnassolna egy finom süteményt is. Én ezt a leveles tésztából, gyorsan elkészíthető, mascarponekrémes-epres süteményt tudnám ajánlani. A leveles tésztát akár már ma is megsüthetjük, majd tálalás előtt csak meg kell tölteni a finom krémmel, és jól megpakolni a felezett eperszemekkel. Azt biztosra tudom ígérni, hogy nagy sikere lesz, és egyszerűen nem lehet majd betelni vele.





Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
25 dkg mascarpone
1 dl Hulala (v. habtejszín)
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja és leve
40 dkg eper 






A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)

Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a krémmel. (amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le)

A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta, egyszerű és gyors is, és azok az eper szemek csodásak!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek, és nem macera az elkészítésük - pont ilyen illik egy munkaszüneti napra :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás édesség! Máris megkívántam! Milyen szép eprek. Ezek már a naptól ilyen érettek...

    VálaszTörlés
  4. Képzeld Gizi, a facen mascarponés epres levesnek olvastam a bejegyzés címét, és gondoltam is, hogy milyen jó ötlet ebben a melegben a hűtött gyümölcsleves.
    Idejöttem, hogy elolvassam, mascarponéval hogy készül a gyümölcsleves, és ilyen guszta leveles tésztából sütött epres párnácskákat találok.
    Gusztusosak, finomnak tűnnek!

    VálaszTörlés
  5. Valami gyönyörüséges, és egyszerü epres desszert. Imádom a mascarponé krémmel, és az elkészitése szuperb valami. Hü de el lopnám minden darabot!

    VálaszTörlés