2013. január 7., hétfő

Csirkemájas brokkoli.



 Karácsony előtt szinte csak süteményreceptek kerültek fel a blogba, de gondolom akkor mindenki inkább csakis azokat keresgélte. Persze azért mi nem csak süteményt ettünk, hanem főtt ételt is. Ez a csirkemájas brokkoli is éppen az időtájban készült, és most végre elérkezett az idő, hogy mindenkivel megosszam ezt a receptet. Mivel olyan szép brokkoli volt a zöldségesnél, hogy nem volt szívem otthagyni, így aztán elkezdtem agyalni, mit is készítsek belőle. Aztán végül úgy döntöttem, hogy csirkemájjal fogom összepárosítani. Már sütés közben isteni illatok jöttek ki a sütőből, és kóstolás után is nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Aki szereti a brokkolit, és a csirkemájat is, annak bátran merem ajánlani akár ebédre, vagy éppen egy könnyű vacsora gyanánt.






Hozzávalók:

60 dkg brokkoli (rózsája)
8 db csirkemáj
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg Vénusz margarin
10 dkg sajt



A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le. (én a főzővízbe tettem egy mokkáskanál szódabikarbónát hogy szép zöld maradjon)

A csirkemájat ízlés szerint sózzuk, majd szórjuk meg majorannával.
A jénai tálat kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele egymásmellé a befűszerezett csirkemájat.
Ezután osszuk el a máj tetején az előfőzött brokkoli rózsákat, és enyhén sózzuk meg.

Egy tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejszínnel, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá az apróra összevágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint ízesítsük sóval, őrölt borssal, és szerecsendióval.
Ezután óvatosan öntsük rá a brokkoli tetejére, majd reszeljük rá a sajtot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni.

Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. Boldog Új Évet az egész családnak! (Remélem nem késtem el ezzel:)A recepted nagyszerű, nagyon tetszik! Különösen a fűszerezés...
    Sándor

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jóóóóóóó !! Én karfiollal készítettem kb 2 hete, picit más, de nagyon-nagyon finom volt. Egyszer lehet, hogy a brokkolit is bevetem, márcsak a színe miatt is :)

    VálaszTörlés
  3. Tűzpadka után én is Boldog Új Évet kívánok!
    Ezt a fenséges ételt hamarosan elkészítem!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik...és van is hozzá minden itthon:))

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon finom lehet. Csak kár hogy nem szeretem a májat. Azt lecserélném egy kis husira :) De most így látványra nagyon megkívántam :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!

    Tűzpadka és Kata!
    Köszönöm, és én is Boldog Új Évet Kívánok az Egész Családnak!!

    VálaszTörlés