2011. február 28., hétfő

Sajtos-baconös muffin.




Mai ebédünk egy finom karfiolleves volt, és mivel azért az egymagában kissé kevésnek bizonyult volna, így mindenképpen kellett mellé készíteni valamit. Először tésztára gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy sós muffint sütök. Volt itthon tubusos mackósajt gondoltam azzal fogom megtölteni. Aztán a kezembe került egy csomag bacon, hát azt sem hagyhattam ki belőle. A bacon mellé pedig jól illik az újhagyma, így az is került bele. A búzacsírás liszthez pedig felesben kukoricalisztet tettem. A végeredmény pedig egy nagyon finom szaftos, baconös-hagymás tészta, a közepén a folyékony sajttal. A leves után langyosan ettük, és egyszerűen nem tudtunk abbahagyni. Készíthetjük pl. reggelire, egy bögre finom gyümölcstea mellé.






 Hozzávalók 12 db muffinhoz:

10 dkg búzacsírás liszt
10 dkg kukoricaliszt
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
10 dkg bacon
2-3 db újhagyma
1 tubusos mackósajt
5 dkg füstölt sajt
2 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna

őrölt bors






A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe tenni és szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és kihűteni.
A hagymát vékonyan felkarikázni, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztani, végül kiszedni és szintén kihűteni.

Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, majd beleszitálni a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót, és frissen őrölt borsot keverni hozzá. (a sóval óvatosan bánni mert a bacon is sós)

Egy másik tálba beletenni a tejfölt, a tojást, az olajat és jól kikeverni.

Ezután a lisztes keverékhez önteni a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverni. Végül beletenni a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverni.

A muffin formába egy kiskanál masszát tenni, majd közepébe mélyedést nyomni és beletenni egy tk tubusos krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazni a maradék tésztát, majd megszórni füstölt reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve kicsit várni, majd a formából rácsra szedni és kihűteni.





Kínálhatjuk ebédre egy tányér leves mellé második fogásként, vagy éppen reggelire egy bögre finom gyümölcsteával.


10 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, most azonnal kérek szépen :)

    VálaszTörlés
  2. Azt elhiszem, hogy nem tudtatok neki ellenállni!:-)

    VálaszTörlés
  3. Még soha nem ettem,de megkóstolnám szívesen:-)

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszi, már küldöm is.:)

    VálaszTörlés
  5. Belly!
    :)))) neked is postázom!!!

    VálaszTörlés
  6. Nelli!
    Valóban nem lehet abbahagyni, langyosan isteni.:)

    VálaszTörlés
  7. Ditta!
    Akkor itt az ideje hogy te is süssél sós muffint. Nálunk nagy sikere van, már többféle változatot sütöttem. Főleg a teljesen kukoricalisztből készültet imádom.:)

    VálaszTörlés
  8. Ez a muffin mennyei lehet, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  9. Zsiri!
    Köszönöm!!! Neked is ajánlom, pl. egy baráti beszélgetéshez, tuti imádni fognak érte.:)

    VálaszTörlés