2011. február 25., péntek

Harcsapaprikás háromsajtos sült tésztával.



Egyik kedvenc halételünk a harcsapaprikás. Készítettem már kapros-túrós csuszás rétessel, valamint gombás-tejszínes változatban, és mint most a hagyományos harcsapaprikásként. Így most ezt a receptet nem is írnám le, mert a linkekre kattintva, mindenki kedvére nézelődhet a receptek között. Viszont most megint egy számomra különleges körettel tálaltam. A napokban láttam a TV-Paprika egyik adásában, Anna Olson készítette el ezt a háromféle sajtos sült tésztát. Rögtön megtetszett a recept, és tudtam hamarosan nálam is sorra kerül. Igaz ő sült csirkemell mellé kínálta köretként, de én úgy voltam vele, hogy a harcsapaprikást sem fogja elrontani. Bizony nem rontotta el, sőt nagyon-nagyon finom volt ez a két ízhatás együtt. Persze azért legközelebb ha csirkemellet sütök, szintén ezzel a körettel fogom tálalni, mivel hajt a kíváncsiság milyen is lehet az a változat. A tészta így sajtosan kicsit átsütve, még főételként is megállja a helyét. Mindenkinek bátran merem ajánlani az elkészítését, akár köretként, akár főételként.






25 dk penne tészta
10 dk natúr krémsajt (nálam tömlős Macisajt)
10 dk füstölt sajt
10 dk gouda sajt
5 dk liszt
5 dk vaj
3,5 dl tej

őrölt feketebors
szerecsendió


A tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni, hideg vízzel leöblíteni, majd alaposan lecsepegtetni. Közben ellehet készíteni a sajtmártást.

A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe beletenni a vajat, majd ha már kellően felmelegedett hozzáadni a lisztet. Alaposan összekeverni és párpillanatig pirítani. Ezután állandó keverés mellett apránként hozzáadni a tejet és simára keverni.(én kézi habverővel kevertem) Beletenni a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. Párperc alatt, kevergetve jól kiforralni. Végül hozzáadni a lecsepegtetett tésztát, alaposan összekeverni, majd egy vajjal kikent jénaiba önteni. Tetejét zsemlemorzsával megszórni, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.

Tálaláskor a harcsapaprikás mellé köretként kínálni. Nagyon finom kiadós tészta, így akár főételként is feltálalható.

12 megjegyzés:

  1. Ez így ahogy van fantasztikus

    VálaszTörlés
  2. Ahhh...hogy ez milyen finom lehet. El tudnám képzelni holnap úgy ebéd tájékán az asztalomon :D

    VálaszTörlés
  3. Gizus ! Nálad mindíg elájulok. Eszméletlen finom dolgokat tudsz kreálni. Olyan ügyi vagy. Csodállak és felnézek Rád !

    VálaszTörlés
  4. Hát ez megint egy bitang jó kombináció!!!

    VálaszTörlés
  5. Ma ebédre halat sütöttem, de nekem most ez kell!!
    Nagyon kivánatos!!!

    VálaszTörlés
  6. Bianka!
    Ez így igaz, fantasztikus volt!!:)

    VálaszTörlés
  7. Araniel!
    Isteni finom!!! Sajnos az ebédedet lekéstem, de küldöm vacsorára.:)

    VálaszTörlés
  8. Viki!
    Köszönöm!!! Én nálad ájuldozom a sok-sok finomság és főleg péksütemény láttán, na azokhoz kell az igazi tudás!!!!Hol vagyok én hozzád képest, ott a béka......:))

    VálaszTörlés
  9. Chef Viki!
    KÖSZÖNÖM!!! Bátran merem ajánlani.

    VálaszTörlés
  10. Juci!
    Már küldöm is, ha neked ez kell!!:)) Viszont én kérhetek a te halacskádból???

    VálaszTörlés
  11. Gizus,nagyon guszta,látom nagyon ízlik a harcsa:-)

    VálaszTörlés
  12. Ditta!
    Köszi!!! Igen nagyon szeretjük és ezzel a tésztával is isteni volt.:)

    VálaszTörlés