2011. január 8., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Sütőzacskóban sült hús, zöldségekkel.



Igaz nem tettem fogadalmat, hogy mit és hogyan fogok csinálni ebben az évben, de az hogy az év első pár hónapján kicsit visszafogom magamat a főzésben, és sütni is sokkal ritkábban sütök, az már hagyomány nálam. Na persze ettől még igen sok finomság kerül a tányérunkra, mint pl. ezt a mai ebédünk is igazolja. Pár szelet hús, és a zöldségek együtt megsütve, bizony nagyon finom és laktató volt. Nem utolsó sorban gyorsan összedobható, és a többi már a sütő dolga. Diétázóknak és nem diétázóknak egyaránt bátran merem ajánlani. Én most sertéscombból készítettem, de pulyka, vagy csirkemellel is biztos a siker. Zöldségeket pedig mindenki az ízlésének megfelelőt tehet mellé a zacsiba.




6 szelet sertéscomb
sárgarépa
karfiol
kelbimbó
paszternák

őrölt fehérbors
ételízesítő
majoranna
szerecsendió
fokhagyma
worchester szósz
szójaszósz
olívaolaj

Párkanál olívaolajba beletenni ízlés szerinti mennyiségű fűszert, sót, és a szószokból egy keveset, majd belenyomni párgerezd fokhagymát.

A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, majd jól beleforgatni a pácba.
Pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. (én előző este beszoktam pácolni)

A zöldségeket megtisztítani, feldarabolni és belehelyezni egy nagyobb méretű sütőzacskóba, majd sózni és megszórni egy kevés ételízesítővel. Jól összerázni, hogy mindenhova kerüljön a sóból.
Tetejére rátenni a bepácolt hússzeleteket, és ráönteni a fennmaradó páclét. Óvatosan így is összerázogatni, de vigyázni hogy a hús a tetején maradjon.

A zacskót jó szorosan bekötni, majd egy tepsibe helyezni és a sütőbe tenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára párolni.(kb. 1 óra)
Végül a zacskót óvatosan felhasítani, majd visszatéve a sütőbe, szép pirosra sütni a húst. Ezalatt az idő alatt a zöldségek is szép színt kapnak.
Tálaláskor ízlés szerint egy pici szaftot locsolhatunk rá.

4 megjegyzés:

  1. Gizi hú de jó ez:-),jól összeérhetnek az ízek gondolom.

    VálaszTörlés
  2. Szép, finom és nagyon egészséges

    VálaszTörlés
  3. Ditta!
    Nagyon finom, és minden íz bent marad a zacsiban. Próbáld ki, én sokszor sütöm meg így a húst.:)

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Így igaz, és most kicsit többet szeretnék ilyen egészséges kajákat főzni.:)

    VálaszTörlés