2010. június 9., szerda

Petrezselyem chips.



Elég hiányosan kelt ki a petrezselyemgyökér, így nem is a kertem dísze, de ahol megmaradt ott gyönyörű szépen zöldell. Mivel nagyon szeretem az ételek ízesítésére felhasználni, így azt gondoltam ki, megpróbálom kisütni mint a chipset és levesbetétnek fogom kínálni a sajtkrémleves mellé. Álmomba nem gondoltam volna, hogy valóban sikerülni fog, és nem csakhogy sikerül, de még finom is lesz!!!! Mert bizony nekem nagyon ízlett, még leves nélkül is. Kukoricalisztbe jól meghempergetve, olajban pillanatok alatt finom ropogósra sült. Lehet kicsit lehetetlennek tűnő ötlet, de "bátrabbaknak" a figyelmébe ajánlom!!!! Nálunk nagy sikere volt.





egy csokor petrezselyem levél
kukoricaliszt
olaj


A petrezselyemzöldet jól megmosni és lecsepegtetni, majd egyesével a kukoricalisztbe jól beleforgatni.
Egy serpenyőbe kevés olajat tenni, majd felmelegíteni. Ha már kellően meleg, belehelyezni a lisztbe forgatott zöldet. (először a benne lévő víztől sisteregni fog)
Párpillanat alatt már ropogósra is sül. Ekkor papírtörlőre kiszedni, majd a szárról lecsipkedve levesbetétként tálalni.





2 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet!
    Én a sült káposztával jártam úgy, hogy próba-cseresznye alapon, úgy mint a hagymát, bő olajban simán kisütöttem. Fincsi lett az is.
    Szóval nagyon ügyes vagy, és mivel petrezselyemimádó vagyok, önmagában is rágcsálni szoktam, tuti elkészítem :)

    VálaszTörlés
  2. Ami!
    Köszönöm!! Biztosan te is szeretni fogod, nagyon finom ropogós lett. Még a káposztáról nem is hallottam, de kifogom próbálni. Köszi az ötletet.:)

    VálaszTörlés