2010. június 5., szombat

Eperkrémes roló.





 A sajtrolónak mindig nagy sikere van, így gondoltam a leveles tésztát most egy epres-habos krémmel fogom megtölteni. A kókuszos-kosárkák töltéséhez használt krémből ezért dupla adagot készítettem és ezzel töltöttem meg a frissen kisült rolókat. Sós töltelékkel is nagyon finom ez a ropogós tészta, de ezzel a nem túl édes, gyümölcsös habbal szintén a kedvenceink közé sorolhatom mostantól. Mivel a ropogós tészta, és a habos krém, igen csak eteti magát.  Gyorsan elkészíthető és rögtön fogyasztható, így egy hirtelen ötlettől vezérelve is elkészíthetjük ezt a kis nassolni valót.







Hozzávalók 12 db-hoz:

1 cs leveles tészta
15-20 dkg eper
10-15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín (v. Hulala)
1 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)







A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta)
Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve, egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet)

A tejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.

Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.

14 megjegyzés:

  1. Szia:)
    Ma is milyen finomságot hoztál,neked is csoda szép hétvégét!!Puszi:))

    VálaszTörlés
  2. Wow...kérek kérek ^____^ Annyira guszták!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Réka!
    Neked is csodás hétvégét!! Végre süt a nap és jó meleg van.:))
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Araniel!
    Köszönöm!! Küldök máris pár darabot!!:)

    VálaszTörlés
  5. Igen így van, csak néha beborul:( egész nap az erkélyen voltam Boncával és sokat sétáltunk.A gépet csak reggel, és most kapcsoltam be Peti meg túrázni van.:) Puszi.

    VálaszTörlés
  6. Réka!
    Itt süt a nap reggel óta, így ma kertészkedtem jó sokat. :) puszi

    VálaszTörlés
  7. Hát ebből én is kérek,és ha tudok ilyen karikát alkotni,megcsinálom,Tőled csak tanulni lehet!puszillak szeretettel!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Melli!
    Nagyon egyszerű ilyen karikát alkotni, akár ha fakanál nyelére tekered fel a leveles tésztát, már akkor is megkapod.:)

    VálaszTörlés
  9. Réka!
    Azért jól elfáradtam!!:))

    VálaszTörlés
  10. Azonnal meg kell enni? nem puhul meg a teszta?, nagyon jol nez ki.kiprobalnam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár óra után kezd csak megpuhulni a tészta!!! Én megsütöm a tésztát és száraz helyen letakarva tárolom. A krémet is elkészítem, majd azt a hűtőbe teszem. Közvetlenül tálalás előtt töltöm meg a tésztát. Nagyon finom, biztosan nem fogsz csalódni, ha Te is elkészíted.

      Törlés