2010. február 19., péntek

Sajtos csirkemell, sárgarépa salátával.




 A mai ebéd készítésénél a csirkemell és a sárgarépa kapta a főszerepet. Hosszú ideig a családban csakis én ettem meg a csirkemellet, mivel az egészben sütött csirkének a legszárazabb része, sütés közben nagyon kiszáradt ez a nemes hús. Újabban serpenyőben, egy kevés olajon sütöm, így a hús jó szaftos marad, és a sütése sem tart tovább. A hús mellé köretnek egy egyszerű sárgarépa saláta készült, mely nagyon jól illett a csirkemellhez. A sárgarépa saláta receptje a linkre kattintva a "salátáknál" megtalálható. Gyorsan elkészíthető, mindkettő, így nem kell órákat a konyhában tölteni, mégis egy finom ebédet tudunk feltálalni.



Hozzávalók a sajtos csirkemellhez:

4 db csirkemellfilé
4 szelet füstölt sajt
1 db zsemle

őrölt fehér bors
1 dl olívaolaj


A húst mossuk meg, alaposan csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy darab száraz zsemlét, durvábbra daráljunk, vagy reszeljünk le, majd sütés előtt forgassuk bele a befűszerezett csirkemellet.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húst, mérsékeljük a hőfokot, majd szép lassan, addig süssük míg kb. a hús a feléig szép világos színt kap. (kb. 8 percig sütöttem)

Ezután fordítsuk át a húst, majd helyezzünk mindegyikre egy-egy szelet füstölt sajtot, és így süssük tovább kb. 8-10 percig. Ezalatt az idő alatt a hús szépen átsül, és a sajt ráolvad a tetejére.

Tálaláskor az elkészült sajtos csirkemellet ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. De szeretem! A morzsát kihagyom, de meg fogom csinálni...

    VálaszTörlés
  2. Szia Gizi.
    Csak ide értem, nem rég jöttünk haza de nagyon kimerített. Nagyon szép hétvégét, kívánok neked pihend ki magad... puszi

    VálaszTörlés
  3. Andi!
    Morzsa nélkül is tuti a siker!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Réka!
    Köszönöm. Te is pihenjél ma sokat, én is azt teszem!!!
    Szép hétvégét kívánok neked!!!:)

    VálaszTörlés